Google search engine
AcasăECONOMIEPolonia încheie un acord de aproximativ 75 mil. dolari cu producătorul de...

Polonia încheie un acord de aproximativ 75 mil. dolari cu producătorul de armament Northrop Grumman


Ministerul polonez al Apărării și producătorul american de armament Northrop Grumman au semnat marți un acord în valoare de aproximativ 300 de milioane de zloți (75 de milioane de dolari), potrivit Reuters.

Acordul dintre Ministerul polonez al Apărării și producătorul american de armament Northrop Grumman a fost semnat în cadrul celei de-a doua faze a programului polonez de apărare antiaeriană și antirachetă cu rază medie de acțiune, conform mediafax.

Acordurile de compensare sunt menite să compenseze țara care cumpără arme din străinătate sub forma unei cooperări obligatorii între furnizor și companiile naționale.

„Acordul de compensare semnat cu Northrop Grumman International Trading Inc. include un total de 8 angajamente în valoare comună de aproximativ 300 de milioane de zloți”, a precizat Agenția de armament a Poloniei într-un comunicat de presă.

În cadrul acestui acord, care urmează să se desfășoare pe o perioadă de până la nouă ani, companiile din grupul polonez PGZ participă la producția de muniție pentru tancurile Abrams, elicopterele Apache și vehiculele blindate Rosomak și Borsuk, printre altele, pentru a satisface nevoile armatei poloneze.

Țări apropiate geografic de Rusia, precum Polonia și Finlanda, au explorat acorduri pentru a construi arme americane în Europa, au negociat noi acorduri pentru a cumpăra arme și au căutat să accelereze contractele existente, deoarece războiul din Ucraina a remodelat gândirea privind volumul de muniții necesare în conflictele viitoare.

Agenția de armament a declarat că acordul de compensare va „asigura o independență parțială față de furnizorii străini, stabilind capacități locale de producție, întreținere și reparații, formare și cercetare”.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE