Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIAPianista ucraineană Anna Fedorova, în concertul simfonic "Armonii excepţionale"; dirijoare

Pianista ucraineană Anna Fedorova, în concertul simfonic „Armonii excepţionale”; dirijoare


Pianista Anna Fedorova, din Ucraina, va fi invitata Filarmonicii orădene în concertul săptămânal de joi, intitulat „Armonii excepţionale”, ce va avea loc sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, în sala de concerte Enescu-Bartok.

Programul interpretat va cuprinde lucrări de Debussy, Rahmaninov şi Elgar, ce vor contura un ambient de „armonii strălucitoare, care se întrec în sonorităţi inedite şi într-o revărsare de sentimente variate,” se arată în comunicatul Filarmonicii, conform Agerpres.

„Va fi emanat aerul boem al Parisului prin scriitura fină a lui Claude Debussy şi lucrarea sa ‘Preludiu la după-amiaza unui faun’, va fi redată fermitatea rusă, care ascunde în spatele ei o sensibilitate misterioasă, regăsită în stilul componistic al lui Sergei Rahmaninov şi a Concertului nr. 2 pentru pian şi orchestră, op.18, iar în final, o eleganţă englezească, ca un tablou al Curţii britanice, de un rafinament rar întâlnit, va fi exprimată prin ‘Variaţiunile Enigma’ de Edward Elgar,” a informat instituţia muzicală.

Mihaela Cesa-Goje a absolvit Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima”, specializarea Dirijat la clasa maestrului Florentin Mihăescu şi Cornel Groza. În prezent este conferenţiar şi Director al departamentului de Compoziţie muzicală şi Dirijat în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ.

Anna Fedorova a absolvit Şcoala de Muzică Lysenko din Kiev şi apoi Accademia Pianistica în Imola, Italia, iar studiile masterale, la Royal College of Music din Londra. A concertat cu multe dintre cele mai importante orchestre din lume şi a fost numită „pianist al casei” la Concertgebouw Amsterdam, unde a susţinut peste 45 de concerte.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE