Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIAPamela Salem, cunoscută pentru rolul secretarei lui James Bond din Never Say...

Pamela Salem, cunoscută pentru rolul secretarei lui James Bond din Never Say Never Again, a murit


Pamela Salem, cunoscută pentru rolul secretarei lui James Bond, Miss Moneypenny, din filmul lui Sean Connery „Never Say Never Again”, a murit la vârsta de 80 de ani. Actriţa britanică, care a avut un rol şi în filmul poliţist „The Great Train Robbery” din 1978, alături de Connery, a murit miercuri, potrivit Big Finish Productions, potrivit news.ro.

Născută în 1944 în India, a urmat cursurile Universităţii Heidelberg din Germania şi ale Royal Central School of Speech and Drama din Londra, înainte de a începe în teatrul de repertoriu din Chesterfield şi York. Ea a apărut, de asemenea, în serialul american de dramă The West Wing, unde a jucat rolul prim-ministrului britanic, şi în serialul medical „ER”.

Salem a fost cunoscută şi pentru rolurile sale din filmele ştiinţifico-fantastice „Blake’s 7”, „The Tripods” şi „Into the Labyrinth”. Şi-a reluat rolul personajului din „Doctor Who”, Prof. Rachel Jensen, văzut în episoadele din 1988, „Remembrance of the Daleks”, cu cel de-al şaptelea Doctor al lui Sylvester McCoy, şi în seria audio dramatică spin-off „Counter-Measures”.

Salem s-a mutat la Los Angeles în anii 1990, apoi la Miami. În 2020, ea a revenit într-o reluare a serialului „Doctor Who” – „The Robots of Death” – unde a jucat iniţial rolul lui Toos alături de cel de-al patrulea Doctor al lui Tom Baker – într-o serie audio dramatică, „The Robots”. Actriţa Karen Gledhill, care a jucat împreună cu Allison Williams în „Counter-Measures”, a declarat: „Am fost o femeie de teatru: „Pamela a fost cel mai amabil şi generos actor cu care am lucrat vreodată”.

„În anii ’80, în Remembrance of the Daleks, prima mea slujbă adevărată la televiziune, m-a luat sub aripa ei şi m-a condus printr-o experienţă minunată, dar uşor descurajantă. Ne-am împrietenit şi, ori de câte ori ne întâlneam, eram întotdeauna atât de încântate să ne vedem”. Ea a mai spus că „împărtăşeau o dragoste reciprocă pentru câini – ea adora prietenii canini pe care îi salva şi de care avea grijă de multe ori””.

„A fost atât de iubită, atât de respectată şi ne va lipsi foarte mult”, a adăugat Gledhill.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE