Google search engine
AcasăEXTERNENvidia numește Huawei ca principal competitor, pentru prima dată

Nvidia numește Huawei ca principal competitor, pentru prima dată


Nvidia a numit Huawei un concurent de top într-o serie de domenii, inclusiv în producția de procesoare care alimentează sistemele de inteligență artificială (AI).

Compania cu sediul în Santa Clara a declarat miercuri, în raportul său anual, că Huawei a fost principalul concurent în patru din cele cinci categorii majore ale activității sale, inclusiv în furnizarea de software și hardware pentru unitățile de procesare grafică care sunt utilizate pe scară largă în AI generativă, anunță CNN, potrivit Mediafax.

Printre alte companii enumerate, de asemenea, ca fiind rivalii săi în anumite domenii se numără AMD, Amazon, Microsoft și Broadcom.

Nominalizarea Huawei vine la doar două luni după ce Jensen Huang, directorul executiv al Nvidia, a declarat că gigantul tehnologic chinez este un concurent „formidabil” în producția de cipuri de inteligență artificială, potrivit unui raport Reuters.

Firma cu sediul la Shenzhen, care produce smartphone-uri și echipamente de telecomunicații, a surprins lumea anul trecut prin lansarea Mate 60 Pro, un telefon de ultimă generație alimentat cu cipuri avansate.

Întrebările erau legate de modul în care Huawei a reușit să fabrice telefonul, în condițiile în care a petrecut cei patru ani sub restricțiile SUA care îi interziceau accesul la tehnologia 5G.

Descoperirea a reprezentat o realizare „de referință” pentru China, potrivit analiștilor, în condițiile în care Beijingul și Washingtonul sunt prinse într-o bătălie pentru tehnologia semiconductorilor.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE