Google search engine
AcasăECONOMIENou fond de capital de risc, lansat de românii de la GapMinder...

Nou fond de capital de risc, lansat de românii de la GapMinder pentru startup-uri de tehnologie. Capital de 80 milioane EUR


Startup-urile de tehnologie din România și alte 5 țări vor putea obține finanțări de capital de risc printr-un nou fond lansat de românii de la GapMinder. Vehiculul de investiții are un capital de 80 de milioane EUR.

Fondul de capital de risc GapMinder Fund II, lansat de firma românească GapMinder și devenit activ pe 14 februarie 2024, se adresează startup-urilor B2B în stadiile Seed și Late Seed, cu precădere din domeniile fintech, cybersecurity, enterprise automation și data/analytics.

Fondul vizează tichete inițiale în valoare de până la 2,5 milioane de euro, cu posibilitate de follow-on și se adresează startup-urilor din România, Republica Moldova, Serbia, Croația, Slovenia și Bulgaria. Fondul își propune să dezvolte un portofoliu care cuprinde între 18 și 22 de companii.

Fondul a fost creat cu sprijinul Fondului European de Investiții (FEI) și al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). FEI a sprijinit GapMinder Fund II cu o sumă totală de 30 de milioane de euro prin intermediul a două inițiative: programul Uniunii Europene InvestEU și Fondul de Fonduri pentru Redresare – parte a Planului Național de Redresare și Reziliență, cofinanțat de UE prin intermediul Next GenerationEU.

BERD a investit 10 milioane de euro în GapMinder Fund II, aceasta fiind prima investiție a BERD într-un fond lansat de o echipă de parteneri români.

„Suntem mândri să fim parteneri cu GapMinder pentru a sprijini creșterea companiilor tehnologice cu potențial ridicat din regiunile BERD. Investiția noastră va contribui la dezvoltarea unei piețe durabile de capital de risc în economiile noastre și va accelera tranziția digitală a acestora”, a declarat Anne Fossemalle, Director of Equity Funds în cadrul BERD.

„Suntem încântați să continuăm să contribuim la dezvoltarea ecosistemului de startup-uri din România și din țările din Europa de Sud-Est. Viziunea și strategia noastră, precum și buna execuție și performanța dovedită sunt validate de faptul că am strâns finanțarea necesară pentru cel de al doilea fond în timpul unui an 2023 plin de provocări. Suntem recunoscători pentru nivelul ridicat de implicare și încredere investit în noi de către FEI, BERD și de către toți investitorii noștri pe termen lung, mulți dintre ei însoțindu-ne și de-a lungul activității derulate de primul fond,” a declarat Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder.

Partenerii GapMinder Ventures care gestionează Fondul II sunt: Dan Mihăescu, Sergiu Roșca, Cosmin Ochișor, Alexandru Ruff. În urma lansării fondului, Robert Herscovici a fost promovat în poziția de Director de Investiții.

Citește și:

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE