Google search engine
AcasăSPORTNick Ponzio, suspendat pentru 18 luni din cauza unei 'greșeli' a aplicației...

Nick Ponzio, suspendat pentru 18 luni din cauza unei ‘greșeli’ a aplicației de pe telefonul său – o poveste de neînțeles


Atletul italian de origine american Nick Ponzio, ‍specialist în aruncarea greutăţii, ‌a ​fost suspendat pentru 18 luni de ⁢către‌ Agenţia antidoping⁤ din Italia (NADO), după ce a ratat trei controale antidoping din cauza unei „erori”⁢ a aplicaţiei de pe telefonul său ⁣mobil.

Ponzio, membru ⁣al Federaţiei Italiane de Atletism (FIDAL), a fost sancţionat pentru încălcarea Codului Sportiv Antidoping, iar ⁣sancţiunea va‍ intra în vigoare la 28.02.2023 şi va expira la data de 27.08.2024 ​inclusiv, conform comunicatului emis de NADO.

În luna⁤ mai a acestui an, FIDAL i-a impus o ‍interdicţie‍ de‍ un ⁢an lui Ponzio pentru că a ratat trei⁣ controale antidoping aleatorii. Sportivul a acuzat federaţia că l-a „îndepărtat de‌ atletism”, dar⁣ câteva zile mai ⁣târziu a precizat pe ‍reţelele de socializare ‌că nu s-a putut prezenta la controale din cauza unei erori a aplicaţiei ‍de ‌pe telefonul său mobil.

„Am ratat trei ‍teste antidoping, dar nu este vina mea. Aplicaţia ⁣de pe​ telefonul meu mobil s-a stricat şi nu am primit ‍notificările de ‌convocare” în vederea efectuării ​controalelor respective, a explicat Ponzio.

Rezultatele obţinute de Ponzio, care a reprezentat Italia la Jocurile Olimpice de la Toyko în ⁣2021, precum şi la Campionatele ⁣Mondiale de la Eugene (SUA) şi la Campionatele Europene de la Munchen, nu vor fi ‍validate pentru perioada sancţiunii sale. ‍Aceasta include, de asemenea, „pierderea medaliilor, punctelor şi premiilor”, ⁤a adăugat ‌organizaţia antidoping​ italiană.

Nick Ponzio a reuşit cea mai bună performanţă italiană indoor în 2020,⁤ la reuniunea de la Belgrad, cu⁢ o aruncare de 21,61 m.

W3Schools Home Page

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE