Google search engine
AcasăTOATE CATEGORIILEMicrosoft neagă implicarea în OpenAI, dar detaliile acordului rămân învăluite în mister

Microsoft neagă implicarea în OpenAI, dar detaliile acordului rămân învăluite în mister


Microsoft a clarificat faptul că nu deţine nicio ​participaţie la OpenAI, compania care a dezvoltat chatbotul ChatGPT. Această declaraţie vine în⁤ contextul în care autoritatea⁣ de reglementare a concurenţei din Regatul‌ Unit a demarat o investigaţie preliminară cu‌ privire la investiţia masivă a Microsoft în OpenAI,⁣ potrivit ​Reuters.

Deşi ‍detaliile parteneriatului nostru sunt confidenţiale, este esenţial să înţelegeţi că‌ Microsoft nu deţine nicio fracţiune din OpenAI, având doar dreptul de a beneficia de distribuţiile profitului„, a subliniat purtătorul de cuvânt al Microsoft, Frank Shaw.

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Marea Britanie a anunţat​ vineri că solicită feedback⁤ de la părţile interesate, pentru a determina dacă investiţia de 10⁣ miliarde de ‌dolari‌ a Microsoft în‍ OpenAI a generat o „situaţie relevantă de fuziune”, în care două sau mai multe companii au devenit sau vor deveni indistincte ca urmare a unei tranzacţii.

CMA a remarcat că⁢ ritmul de expansiune al AI ⁤este ‌”fără precedent în istoria economică” şi că avansul în aşa-numitele modele de bază, care descriu instrumente AI de uz general, precum ChatGPT, reprezintă „un moment ⁤crucial în evoluţia acestei tehnologii revoluţionare”.

Autoritatea de reglementare a menţionat că va⁢ investiga dacă parteneriatul dintre Microsoft şi OpenAI a⁢ condus la o preluare a controlului, adică o situaţie în care o companie are o influenţă semnificativă, control de facto ​sau mai mult de 50% din drepturile de vot asupra unei alte entităţi.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE