Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEI'Mai avem puțin de așteptat!'

‘Mai avem puțin de așteptat!’


USR anunță răsturnarea coaliției de la putere după votarea bugetului: ‘Mai avem puțin de așteptat!’

Liderul USR, Cătălin Drulă, se arată nemulțumit de bugetul adoptat de coaliția de guvernare.

„Mai avem puțin de așteptat până o să fiți înlăturați de la putere. O să o facem. Cu patriotism bazat pe adevăr și responsabilitate”, a spus Cătălin Drulă, în Parlament.

Drulă a venit cu mai multe argumente în care a explicat faptul că bugetul nu e fiabil.

Este „un buget construit pe minciună” şi a atas atenţia că, pentru al doilea an consecutiv, Guvernul cconstruieşte un buget cu venituri supraestimate şi anume „o gaură de cel puţin 40 miliarde lei” şi un deficit bugetar de 130 miliarde de lei. „Mai avem puţin de aşteptat până când veţi fi înlăturaţi de la putere şi vom pune ţara pe roate. Va fi mai mult de reparat cu acest buget, dar o vom face cu adevărat”, a adăugat el.

„Un buget construit pe minciună. Este al doilea an la rând când construiţi un buget cu venituri supraestimate. O gaură de cel puţin 40 de miliarde de lei. Un deficit bugetar de 130 de miliarde de lei. Acestea sunt coordonatele bugetului pe care l-aţi propus Parlamentului, iar minciuna este modul de operare a acestui Guvern. Primul Guvern care nu face rectificare, pentru că nu vreţi să se vadă dimensiunea acestui dezastru. Sunteţi un guvern iresponsabil. De altfel, v-aţi dat Ordonanţă care spune exact asta: că dumneavoastră şi complicii dumneavoastră de la PNL, ministrul Finanţelor, Boloş, nu veţi semna declaraţia care spune că bugetul este conform cu principiul responsabilităţii bugetare. Vă este frică de răspundere”, a declarat Cătălin Drulă, în plenul reunit de miercuri.

Liderul USR a mai spus că „românii o vor duce mai greu din cauza felului cum gestionaţi România şi finanţele ţării”. „Dar România va supravieţui. Mai avem puţin de aşteptat până când veţi fi înlăturaţi de la putere şi vom pune ţara pe roate. Va fi mai mult de reparat cu acest buget, dar o vom face cu adevărat. Cu patriotism bazat pe adevăr şi responsabilitate”, a completat Drulă.

Context

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024. Iniţiativa legislativă a Guvernului a fost adoptată cu 294 de voturi „pentru” şi 84 de voturi „împotrivă”. De asemenea, Camera Deputaţilor şi Senatul a adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a anuţat că au fost 299 de voturi „pentru şi 82 de voturi „împotrivă”, relatează News.ro.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024

Camera Deputaţilor şi Senatul a adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a anuţat că au fost 299 de voturi „pentru şi 82 de voturi „împotrivă”.

 RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE