Google search engine
AcasăEXTERNEMaersk suspendă toate transporturile de containere prin Marea Roşie, în urma incidentelor...

Maersk suspendă toate transporturile de containere prin Marea Roşie, în urma incidentelor tensionate din regiune


Maersk suspendă toate operațiunile de transport containerizat⁣ prin Marea Roșie, în urma incidentelor din​ zonă

Gigantul danez ⁣al transportului ⁣maritim, ⁣A.P. Moller-Maersk, a anunțat că va suspenda toate operațiunile de transport⁣ de containere prin Marea Roșie până la o nouă notificare, redirecționându-le ⁤pe ⁢o rută ocolitoare ⁢în jurul Africii. Anunțul a fost făcut vineri⁣ de un reprezentant al‌ companiei, potrivit Agerpres.

”În urma incidentului aproape de ⁣accident care a implicat ‌Maersk ‌Gibraltar ieri⁣ și⁣ a unui alt atac asupra unui vas container astăzi, ⁢am instruit​ toate navele⁣ Maersk din zonă care trebuiau⁣ să⁢ treacă prin strâmtoarea Bab al-Mandab să-și suspende călătoria până‍ la⁢ un nou ordin”, a comunicat compania.

Maersk a anunțat joi că ‌nava sa, Maersk Gibraltar, a ‌fost ținta unei rachete în timp ce ​se deplasa de la Salalah,‍ Oman, la Jeddah, Arabia Saudită, subliniind că echipajul și‌ nava sunt în ‍siguranță.

Vineri, în prima parte a zilei, Maersk a respins afirmația mișcării Houthi din Yemen,⁤ aliată cu Iranul, conform‍ căreia miliția ar fi atacat o ‍navă Maersk care se îndrepta spre Israel.

”Nava nu a fost lovită”,​ a declarat un purtător de cuvânt al Maersk pentru ⁢Reuters,‍ într-o declarație trimisă prin e-mail, în urma revendicării Houthi.

Houthi au susținut că au efectuat o operațiune militară împotriva unui vas container⁣ al Maersk, lovindu-l direct‍ cu o dronă. Însă, Houthi nu au prezentat nicio dovadă în acest sens.

Maersk a exprimat o profundă îngrijorare față de ⁤situația de securitate extrem de tensionată din sudul ⁣Mării Roșii și din Golful Aden.

”Atacurile recente⁤ asupra navelor comerciale ​din zonă sunt alarmante și constituie o amenințare semnificativă ⁣la adresa siguranței și securității navigatorilor”, a subliniat compania în comunicat.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE