Google search engine
AcasăEXTERNELIVE TEXT - Război în Ucraina: Kievul anunță că și-a triplat producția...

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Kievul anunță că și-a triplat producția de arme


Ucraina şi-a triplat producţia de arme în 2023 şi 500 de companii lucrează în prezent în sectorul de apărare al ţării, a declarat duminică ministrul ucrainean al industriilor strategice, Oleksandr Kamîşkin, relatează Reuters. El a spus că 100 de companii de stat şi 400 de companii private sunt implicate în acest efort şi că Ucraina intenţionează anul acesta „să crească considerabil producţia de muniţie”.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 26 februarie, ora 05.15: Zelenski știe ce vor să facă rușii la sfârșitul lunii mai, dar ‘Kievul are un plan de luptă clar’

Forțele ruse se pregătesc pentru o nouă ofensivă împotriva ucrainenilor la sfârșitul lunii mai sau vara aceasta, dar Kievul are un plan de luptă clar, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

Liderul ucrainean a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă de două ore, că este vital ca Ucraina și aliații săi occidentali să rămână uniți, prezicând două luni dificile, urmate de un nou atac rusesc. „Rusia va pregăti acțiuni contraofensive la începutul verii sau la sfârșitul lunii mai. Dacă va reuși. ​​Se vor pregăti”, a declarat Zelenski reporterilor la Kiev.

Continuara aici

content-image

UPDATE 26 februarie, ora 02.00: Războiul spionilor: Cum ajută CIA guvernul de la Kiev în războiul cu Rusia (NYT)

Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a declanșat un sprijin occidental fără precedent în favoarea Kievului. Serviciile secrete ale SUA par să fi fost vârful de lance în lupta împotriva Kremlinului, se arată într-un articol NYT.

Cuibărită într-o pădure deasă, baza militară ucraineană pare abandonată și distrusă, centrul său de comandă fiind o coajă arsă, o victimă a unui baraj de rachete rusești la începutul războiului, notează NYT.

Continuarea aici

content-imageRELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE