Google search engine
AcasăEXTERNELa doi ani de la invazia rusă în Ucraina, cancelarul german Olaf...

La doi ani de la invazia rusă în Ucraina, cancelarul german Olaf Scholz face apel la întărirea apărării Europei


Europa trebuie să îşi consolideze apărarea şi să se asigure că poate face faţă oricărui atac militar din exterior, a declarat cancelarul german, Olaf Scholz, la împlinirea a doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, informează Rador Radio România.

„Disuasiune, pregătire pentru apărare – ştiu că acestea sunt cuvinte neobişnuite venind din partea unui cancelar german. Cuvinte pe care noi în Germania nu le-am folosit de atât de multă vreme, încât aproape că au fost uitate”, a spus Scholz, într-un podcast. „Însă aceste cuvinte reprezintă o sarcină foarte importantă: împreună cu aliaţii noştri, noi trebuie să fim atât de puternici încât nimeni să nu îndrăznească să ne atace”.

Germania şi-a mărit cheltuielile cu apărarea la 2% din PIB

Germania – cea mai mare economie a Europei – şi-a mărit cheltuielile cu apărarea la 2% din PIB şi va continua să atingă această ţintă stabilită de alianţa militară NATO şi în deceniile viitoare, a spus Scholz. De asemenea, Germania discută cu aliaţii Franţa şi Marea Britanie pe marginea dezvoltării unor arme de precizie la distanţă, pentru a se asigura că îşi menţine la nivel ridicat strategia de descurajare.

În cursul acestei săptămâni, Marea Britanie a anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, afirmând că încearcă astfel să diminueze arsenalul preşedintelui rus, Vladimir Putin, la doi ani de la invadarea Ucrainei.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE