Google search engine
AcasăEXTERNELa ce se așteaptă soldaţii ucraineni după capturarea oraşului Avdiivka

La ce se așteaptă soldaţii ucraineni după capturarea oraşului Avdiivka


Soldaţii ucraineni se aşteaptă la mai multe asalturi ale trupelor ruse după capturarea oraşului Avdiivka, informează Rador Radio România.

Soldații ucraineni staţionaţi în jurul unor noi poziții în afara orașului Avdiivka spun că forțele ruse care au capturat orașul din estul Ucrainei săptămâna trecută continuă să avanseze spre orașele și satele din apropiere. „Nu se termină cu Avdiivka, ei continuă să atace pozițiile noastre”, a declarat Andri, un pilot de drone ucrainean din Brigada 47 Mecanizată. „După Avdiivka, urmează satele din apropiere şi apoi Mirnograd și Pokrovsk, cele mai apropiate orașe mai mari”, a mai spus el.

Rușii țin cu dinții de zonele ocupate

Forțele ruse au securizat Avdiivka, fiind cea mai mare victorie a Rusiei pe câmpul de luptă de când forțele sale au capturat Bahmut în mai 2023. Președintele Vladimir Putin a declarat că trupele ruse vor înainta și mai mult în Ucraina.

Maksim Zorin, comandantul adjunct al Brigăzii a treia de asalt din Ucraina, a scris miercuri pe Telegram: „Situația de pe frontul Avdiivka este destul de clară. Rușii vor avansa atât cât le permit forțele, în funcție de cine dintre ei va supraviețui”.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE