Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIKlaus Iohannis vine cu un mesaj tranșant la doi ani de la...

Klaus Iohannis vine cu un mesaj tranșant la doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina: Uniți împotriva agresorului


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, cu prilejul împlinirii a doi ani de la începerea agresiunii ruse împotriva Ucrainei. „Sunt doi ani de când suntem uniţi împotriva agresorului şi apărăm cu toţii pentru democraţie, statul de drept, valorile noastre, libertatea şi securitatea noastră”, a precizat şeful statului.

„Marcăm doi ani de când Ucraina luptă neobosit pentru a-şi apăra poporul şi teritoriul. Doi ani de când suntem uniţi împotriva agresorului şi apărăm cu toţii pentru democraţie, statul de drept, valorile noastre, libertatea şi securitatea noastră”, a scris Klaus Iohannis, vineri pe reţeaua X, fostă Twitter.

Faţada principală a Palatului Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului Ucrainei, sâmbătă, începând cu ora 19.30, cu prilejul împlinirii a doi ani de la declanşarea agresiunii ilegale, ilegitime şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean. Totodată, va fi arborat pe intrarea principală a clădirii şi drapelul Ucrainei. În plus, luni va fi ţinut un minut de reculegere în plenul Camerei Deputaţilor pentru cetăţenii ucraineni care şi-au pierdut viaţa în acest război nejustificat.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a decis să atace Ucraina.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE