Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIAJK Rowling, în contextul noii legi scoțiene privind infracțiunile motivate de ură:...

JK Rowling, în contextul noii legi scoțiene privind infracțiunile motivate de ură: Arestați-mă


Scriitoarea JK Rowling, cunoscută publicului larg pentru romanele sale din seria Harry Potter, a contestat noua lege scoțiană privind infracțiunile motivate de ură într-o serie de postări pe rețelele de socializare, invitând poliția să o aresteze dacă aceasta consideră că a comis o infracțiune, potrivit mediafax.

JK Rowliing a descris mai multe femei transsexuale ca fiind bărbați, inclusiv deținuți condamnați, activiști trans și alte personalități publice”, scrie BBC. Ea a declarat că „libertatea de exprimare și de credință” se va sfârși dacă descrierea exactă a sexului biologic va fi scoasă în afara legii.

Anterior, prim-ministrul Scoției, Humza Yousaf, a declarat că noua lege, intrată în vigoare luni, va face față unui „val de ură în creștere”.

Legea se referă la o nouă infracțiune, cea de incitare la ură legată de vârstă, handicap, religie, orientare sexuală, identitate transsexuală sau intersexualitate. Legea nu protejează însă femeile ca ”grup de ură”. Se așteaptă ca guvernul scoțian să includă acest aspect ulterior într-o lege separată privind misoginismul.

Rowling, care a fost mult timp un critic al unor activiști trans, a postat pe X în ziua în care noua legislație a intrat în vigoare: „Legiuitorii scoțieni par să fi pus mai mult preț pe sentimentele bărbaților care își interpretează ideea de feminitate, oricât de misogin sau de oportunist, decât pe drepturile și libertățile femeilor și fetelor reale. Libertatea de exprimare și de credință sunt pe sfârșite în Scoția dacă descrierea exactă a sexului biologic este considerată infracțiune”.

„În prezent sunt plecată din țară, dar dacă ceea ce am scris aici se califică drept infracțiune în conformitate cu termenii noii legi, abia aștept să fiu arestată când mă voi întoarce în locul de naștere al iluminismului scoțian”, a conchis scriitoarea.

Poliția scoțiană a declarat că nu a primit nicio plângere în legătură cu postările.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE