Google search engine
AcasăMETEOISU București-Ilfov avertizează: Cod Portocaliu în Capitală

ISU București-Ilfov avertizează: Cod Portocaliu în Capitală


Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov avertizează asupra faptului că va fi Cod Portocaliu de vânt în București și în Ilfov. De asemenea, la nivelul întregii țări este o în vigoare o avertizare Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic, dar sunt posibile și furtuni.

”Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu, pentru Municipiul București și județul Ilfov, în ziua de 02.04.2024, intervalul orar 08.00 – 18.00.

În intervalul menționat se vor semnala intensificări susținute ale vântului.

Avertizări

Vă recomandăm să respectați următoarele măsuri preventive:

– evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

– sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

– închideți ferestrele locuinţelor şi altor categorii de construcţii;

– nu atingeți stâlpii sau conductoarele de electricitate căzute la pământ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro”, arată mesajul ISU București-Ilfov.

Cod Galben și Cod Portocaliu în toată țara

Specialiștii ANM au emis Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt în aproape toată țara, iar în anumite județe este posibil să avem parte de furtuni.

O avertizare cod portocaliu a fost emisă pe parcursul nopții. Aceasta vizează județele Bihor și Hunedoara și este valabilă marți, până la ora 9.00. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu viteze în general de 80…85 km/h, pe alocuri vijelii, anunță meteorologii.

O a doua avertizare intra în vigoare marți la ora 8.00 și va fi valabilă până la ora 18.00.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Aceste județe se vor afla sub avertizare Cod portocaliu, iar restul țării va fi sub avertizare Cod galben.

content-imageRELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE