Google search engine
AcasăECONOMIEINS: Prestările de servicii către companii au crescut anul trecut cu peste...

INS: Prestările de servicii către companii au crescut anul trecut cu peste 13%


În anul 2023, afacerile din serviciile de piaţă prestate companiilor au crescut faţă de anul 2022 cu 13,2%, arată datele transmise vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Camioane blocate la granițăFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Datele INS indică o creștere de 13,5% în cifra de afaceri din serviciile de piață în luna decembrie 2023 față de aceeași lună a anului anterior.

Evoluția este generată de serviciile prestate în domeniul activităţilor juridice, de contabilitate, activităţi de consultanţă, servicii de publicitate și de cele de IT&C. De asemenea, transporturile au avut o pondere însemnată la creșterea serviciilor de piață prestate companiilor.

Decembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2023: Domenii cu cele mai mari creșteri de prestări servicii

În luna decembrie 2023, cifra de afaceri din serviciile oferite companiilor a crescut față de luna noiembrie 2023, cu 5,0%. Serviciile informatice și tehnologia informației au înregistrat cea mai mare creștere, de 12,8%. Alte servicii furnizate întreprinderilor au înregistrat o creștere de 11,2%.

De asemenea, activitățile din domeniul comunicațiilor au cunoscut o creștere modestă de 3,0%.

Domenii cu cifre de afaceri în scădere de prestări servicii

În contrast, industria producției cinematografice și radio-tv au înregistrat o scădere semnificativă de 9,7%. În timp ce activitățile de transporturi au înregistrat o scădere de 6,0%.

Decembrie 2023 față de aceeași lună a anului anterior

INS raportează o creștere de 13,5% în cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor. Această creștere a fost condusă de alte servicii furnizate întreprinderilor, care au înregistrat o creștere de 18,1%, urmate de serviciile informatice și tehnologia informației, cu o creștere de 17,6%, dar și de activitățile din domeniul transporturilor, cu o creștere de 8,9%.

De asemenea, serviciile prestate firmelor din domeniul producției cinematografice și radio-tv au înregistrat o creștere modestă de 2,1%, iar activitățile din domeniul comunicațiilor au avut o creștere de 0,4% în aceeași perioadă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE