Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIÎnmatriculare auto online pentru şoferii români. Proiectul de lege a fost adoptat

Înmatriculare auto online pentru şoferii români. Proiectul de lege a fost adoptat


Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege care permite înmatricularea online a mașinilor prin intermediul unei aplicații dedicate. Acest pas important spre digitalizarea procesului de înregistrare auto vine în contextul eforturilor de modernizare a serviciilor publice în țară.

Proiectul de lege urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Odată intrat în vigoare, acesta va pune capăt procedurilor tradiționale de înmatriculare, oferind o soluție rapidă și eficientă prin intermediul unei aplicații.

Beneficii semnificative pentru șoferii români

Printre avantajele aduse de proiectul de lege adoptat se numără economisirea timpului și a efortului implicat în procesul de înmatriculare.

Șoferii vor putea completa și depune toate documentele necesare direct de acasă, evitând astfel cozile și birocrația asociată cu vizitele la sediile autorităților rutiere.

Astfel, înmatriculare auto online va putea fi făcută printr-o aplicaţie administrată de DRPCIV şi va permite românilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE