Google search engine
AcasăEXTERNEIndia prezintă astronauţii din cadrul primei sale misiuni spaţiale cu echipaj uman

India prezintă astronauţii din cadrul primei sale misiuni spaţiale cu echipaj uman


India i-a prezentat marţi pe cei patru astronauţi care se vor afla la bordul primei sale misiuni spaţiale cu echipaj uman, Gaganyaan. În cazul unui succes, India va deveni astfel cea de-a patra ţară care lansează o misiune spaţială cu echipaj uman, la doar câteva luni după o aselenizare controlată istorică, la polul sud al Lunii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Gaganyaan, sau „nava cerului” în limba hindi, este prima misiune de acest gen pentru India şi va costa aproximativ 90,23 miliarde de rupii (1,1 miliarde de dolari).

Misiunea constă în lansarea, în cursul anului viitor, a unei capsule spaţiale cu echipaj uman către o orbită aflată la 400 de kilometri distanţă de Pământ şi revenirea acesteia printr-o aterizare în Oceanul Indian.

Premierul Narendra Modi le-a acordat marţi celor patru membri ai echipajului, toţi ofiţeri ai forţelor aeriene, „aripi de astronaut”, la un centru spaţial din Thiruvananthapuram, în statul Kerala, cu ocazia primei lor apariţii publice după luni de pregătire riguroasă.

Cei patru ofiţeri sunt Prashanth Balakrishnan Nair, Ajit Krishnan, Angad Pratap şi Shubhanshu Shukla, potrivit unui comunicat guvernamental.

Nu este deocamdată clar dacă toţi cei patru astronauţi se vor afla la bordul misiunii.

Gaganyaan constituie o realizare „istorică” pentru India, după cum a declarat Modi pe reţeaua socială X şi într-un comunicat, la patru decenii după ce ofiţerul Rakesh Sharma din cadrul forţelor aeriene a devenit primul indian care a ajuns în spaţiu, la bordul unei misiuni sovietice.

„Timpul este al nostru, numărătoarea inversă este a noastră şi la fel şi racheta”, a declarat Modi în faţa oamenilor de ştiinţă din domeniul spaţial.

Doar Statele Unite, Rusia şi China au lansat misiuni spaţiale cu echipaj uman. Cu toate acestea, astronauţi din numeroase ţări au ajuns în spaţiu în cadrul unor misiuni ale Statelor Unite sau Rusiei.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE