Google search engine
AcasăMETEOHaosul termic provocat de un ciclon polar

Haosul termic provocat de un ciclon polar


Vremea se ‍va răci considerabil pe finalul acestei săptămâni, avertizează⁤ directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu. Ciclonul care a pătruns⁤ în țara noastră va aduce schimbări bruște de temperatură și ninsori în zonele montane. Iar de Crăciun, ne așteptăm la o nouă ​scădere a temperaturilor și posibile⁣ precipitații.

„Deocamdată, avem parte de trei zile cu vreme frumoasă și temperaturi în creștere, cele mai ridicate fiind⁣ în zonele⁣ de deal, în ‌special în nordul Olteniei și al ‍Munteniei. Dar temperaturile ridicate vor‌ fi resimțite în toată țara, iar precipitațiile vor fi puține ⁣sau​ deloc”, explică Georgescu.

De miercuri,⁤ însă, se va schimba aspectul⁣ vremii. De joi, temperaturile vor⁤ scădea treptat, iar‍ în partea de vest, ⁣de nord și de centru vor apărea precipitații sub​ formă⁣ de ninsori⁢ în zona montană și‌ lapoviță sau ploaie ⁤în zona‍ joasă.

Însă, spre sfârșitul săptămânii, în weekend, ⁤este posibilă o nouă încălzire a vremii. „Materialele pe care le avem acum arată o încălzire similară cu ce avem astăzi și mâine pentru ziua de duminică, adică ⁤posibil ⁢din ⁢nou temperaturi spre 13-14 grade”, adaugă directorul ANM.

În ziua de Crăciun, se așteaptă o nouă răcire a vremii, însă aceasta nu va afecta întreaga țară, ci mai​ degrabă jumătatea de nord a teritoriului. „Cert este că vremea va fi⁤ destul de schimbătoare,⁢ cu modificări importante la​ fiecare 2-3 zile”, a mai precizat Georgescu într-o intervenție la Antena 3 CNN.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE