Google search engine
AcasăPOLITICAHaosul politic din 2024: Circul din Parlament și bugetul contestat cu huiduieli,...

Haosul politic din 2024: Circul din Parlament și bugetul contestat cu huiduieli, în preludiul unui ospiciu numit România!


Dezbaterea bugetului pentru⁣ 2024 ⁣a‌ fost un adevărat spectacol în parlamentul românesc, iar eu am fost martorul acestui dezastru. Guvernul, condus de Marcel⁢ Ciolacu, a venit să-și prezinte planurile, dar AUR ⁣și ‍USR au protestat vehement deoarece ⁢amendamentele lor au fost ignorate.⁣ Și nu erau doar câteva amendamente, ci peste 8000.

Parlamentarii AUR și USR au încercat să blocheze discursul ⁢lui Ciolacu cu pancarte și huiduieli, ‌iar acesta a fost atât de intimidat ‌încât a fost nevoit să se apere cu⁤ un ‌lanț de​ bodyguarzi format din parlamentari PSD. Această situație l-a dezorientat pe premierul nostru, care a ajuns să introducă Coreea de Nord ‌pe lista partenerilor strategici ai României, din greșeală, bineînțeles. Chiar și fostul luptător Daniel Ghiță s-a⁤ enervat și a fost aproape să-i ia‍ la bătaie pe unii dintre parlamentarii UDMR, după cum am putut vedea în imagini.

Când George Simion a‍ luat cuvântul pentru a protesta, PSD-iștii „curajoși”‌ au trimis „arma” lor secretă, adică pe Diana Șoșoacă, care i-a luat ⁢fața lui Simion​ și a încercat ​să-l blocheze prin urlete ⁤și filmări. ⁣Enervat, Simion i-a dat cu mâna peste telefonul lui Șoșoacă și⁤ a numit-o ⁤”scroafă”, ⁣ceea ce a dus la ⁤un conflict între cei doi și a ‍deturnat protestul AUR împotriva guvernului lui Ciolacu.​ Presa a fost⁤ rapidă​ să prezinte ‍acest conflict ca fiind principalul subiect, în loc să ‌se ⁢concentreze⁢ pe protestul împotriva lui ​Ciolacu.

Tensiunea a​ fost ⁢atât‍ de ​mare încât Ciolacu s-a retras în fostul său birou,⁤ pe care l-a lăsat moștenire lui​ Simonis. Însă circul și‌ protestele‍ au continuat timp de o⁤ oră, iar concluzia a fost că profesorii au fost păcăliți, deoarece nu li se vor mări salariile așa cum‍ li‍ s-a promis, deoarece banii vor‍ fi folosiți pentru achiziționarea de armament din Statele Unite ale Americii.⁤ Este un lucru trist și real, dar era de așteptat ‌într-o economie precum a noastră, unde salariile și pensiile se plătesc doar din împrumuturi cu dobânzi uriașe, iar președintele și guvernele din ultimii ‌ani s-au angajat să cheltuiască banii pentru înarmare.

Astăzi continuă circul, ⁣iar noi vă vom ține la curent cu toate noutățile ⁤în emisiunile noastre ‌de astăzi și de mâine. Dar trebuie să înțelegem ⁤că, ‌pe lângă faptul că suntem praf cu bugetul și că politica noastră este departe​ de a fi secundară, PSD acționează împotriva AUR prin ⁣intermediul Dianei Șoșoacă. Este important să înțelegem că anul‌ electoral va ​fi unul plin ⁣de‍ „sânge pe pereți”,‌ unde se vor depăși⁢ orice limite și vom fi martorii multor manipulări,​ provocări și ilegalități.

Și zvonul‌ conform căruia,⁤ din disperare, se ‌va încerca⁣ scoaterea în afara legii a celor de la AUR, ⁤zvon apărut cu aproximativ două luni ​în ‍urmă,‌ devine credibil după ce am văzut ‌ce s-a întâmplat aseară.

Cum să reușească PSD-ul ​să treacă cu‌ bine prin alegeri cu un buget‍ atât de ⁣slab, cu contestări și probleme interne, sau‍ cum să⁢ facă față PNL-ul, care este distrus organizațional ‌și nu are lideri și‍ candidați, decât prin eliminarea adversarilor lor prin ilegalități? Așadar, sintagma de bază pentru anul viitor este una similară cu titlul cărții‌ mele publicate acum 13 ani, care spunea „Un ospiciu numit România: Cronica unui dezastru ‍anunțat și a unui eșec‌ premeditat”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE