Google search engine
AcasăPOLITICAHaos și tensiune în Parlament! AUR anunță că va boicota votul bugetului...

Haos și tensiune în Parlament! AUR anunță că va boicota votul bugetului pe 2024 / Motivul surprinzător dezvăluit


Senatorii și deputații AUR se revoltă împotriva PSD și PNL și părăsesc sala de plen în‌ semn de protest!

Formațiunea politică a⁢ anunțat că​ nu va vota bugetul pentru anul 2024, în⁤ semn de solidaritate cu ​profesorii cărora li s-a promis o majorare ​de 40%, dar care nu ​a fost acordată.

„Din respect pentru profesorii români cărora le-ați promis 40% mărire începând cu 1 ianuarie⁢ 2024, am depus un amendament prin ‍care se alocă suplimentar suma de 5.000.000 mii lei. Această sumă ar trebui să acopere minimul de 15% din cheltuielile bugetului general consolidat ‍pe 2024, conform prevederilor legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, care prevede exact ⁢acest lucru. Dacă acest amendament nu trece, grupurile parlamentare⁣ AUR​ vor părăsi ședința în semn de ⁢protest”, a declarat președintele AUR, George Simion,⁤ de la tribuna ‍Parlamentului.

El a precizat că AUR are mai⁣ multe amendamente, dintre cele 8317 ⁤depuse pentru domeniul educației, însă „am înțeles care este atitudinea‌ dumneavoastră față⁣ de profesorii români”.

„Atâta timp cât nu respectați promisiunile făcute profesorilor și altor categorii sociale, avem datoria să luptăm pentru respectarea acelor promisiuni. ⁤Am depus 8317 ⁤amendamente. Vorbeați ieri de lumea civilizată. Noi vrem ca România să fie asemenea celorlalte⁣ țări civilizate, în care profesorii să fie tratați cu respect”, ⁣a subliniat George Simion.

Președintele AUR a reiterat solicitarea făcută cu o seară înainte premierului Marcel Ciolacu de⁢ a demisiona dacă nu majorează cu 40% salariile profesorilor, așa cum a promis: „Reiterez solicitarea ⁤pe care am făcut-o marți seara premierului‍ Marcel Ciolacu: dacă nu mărește cu 40% salariile profesorilor, să demisioneze! Nu mai putem continua⁢ cu această impostură, cu această umilire a românilor”.

Senatorii și deputații ⁣Alianței pentru Unirea Românilor au protestat⁤ în timpul dezbaterilor la‌ proiectul ‍legii bugetului de stat pentru anul 2024.

Parlamentul va vota, miercuri, proiectul legii bugetului pentru anul 2024.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE