Justitie Ultimele stiri

Fugari celebri care n-au mai fost aduși acasă: Îi caută cineva pe cei care și-au luat tălpășița înainte să fie condamnați?

Nici la aproape trei ani de la condamnare, Puiu Popoviciu n-a fost adus în țară să-și execute pedeapsa. Găsit vinovat în dosarul ”Afacerea Băneasa”, el a primit șapte ani de închisoare, dar a plecat în Marea Britanie înainte de sentință.

Culmea, de curând a fost anulată decizia prin care statul român urma să ia înapoi terenul de lux din nordul Capitalei, pentru a cărui preluare a fost condamnat afaceristul.

Fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu, și el condamnat și dat în urmărire, s-ar afla în Sardinia. Drept dovadă stă un videoclip postat pe internet de iubita sa. Tânăra a scris: „Când alții erau liberi, noi eram închiși, acum noi suntem liberi și alții sunt închiși”. În luna ianuarie, Săvulescu s-a predat în Napoli, însă a fost eliberat după numai o săptămână, fără să fie extrădat în România.

Nici pe Alina Bica autoritățile de la București nu au reușit să o aducă în țară.

Încă de anul trecut, fosta șefă a DiICOT a fost condamnata definitiv la patru ani de închisoare. În 2018, alina Bica a ales ca țară de refugiu Costa RICA, la fel ca Elena Udrea. Mai apoi au apărut informații potrivit cărora s-ar afla în Spania.

Încercarea de a obține extrădarea fostului parlamentar Sebastian Ghiță a eșuat și ea. Autoritățile din Serbia s-au opus, iar fostul parlamentar a rămas în țara vecină. Între timp a fost anulat și mandatul emis pe numele lui.

Abia un urmă cu câteva zile, la aproape un an de la accidentul cumplit, în care un tânăr de 24 de ani a murit, justiția din România a emis un mandat definitiv de arestare în lipsă pe numele lui Mario Iorgulescu. În toamnă, el s-a urcat la volan deși ar fi băut și s-ar fi drogat. Iorgulescu junior ar fi în Italia.

Sursa: realitatea.net