Google search engine
AcasăPOLITICAȘeful fost al Statului Major al Apărării se retrage. Cine sunt ceilalți...

Șeful fost al Statului Major al Apărării se retrage. Cine sunt ceilalți patru generali care ies din activitate?

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru trecerea în rezervă a‍ mai ⁣multor ​generali

Președintele Klaus ​Iohannis a semnat‌ decretele ‍pentru trecerea în rezervă a‍ mai multor​ generali, printre care și Daniel‍ Petrescu, ⁣fostul șef al Statului Major General al Armatei Române.

Marți, Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea ⁢în rezervă a generalului cu patru stele Daniel Petrescu din Ministerul⁢ Apărării Naționale. Trecerea în rezervă va intra ⁣în‌ vigoare⁣ la ‍data de‌ 29 decembrie 2023.

Daniel Petrescu a fost șef al⁣ Statului Major ‌al Apărării⁤ în perioada 2019-2023. În data de 1‌ decembrie⁢ 2023, generalul Daniel Petrescu⁤ a‌ fost decorat de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer, cu motivarea: înaltă apreciere a serviciilor ⁣excepţionale⁢ pe care le-a adus instituţiei⁣ militare,‍ a rezultatelor remarcabile obţinute în procesul de instruire, precum şi a înaltului profesionalism dovedit în executarea ⁣misiunilor încredinţate.

Generalul ‌Daniel‌ Petrescu, fostul ⁤șef⁣ al ‌Statului Major ​al Apărării, a fost distins de Patriarhul Daniel cu Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea” (lat. Oranta) pentru mireni.

Alți generali trecuți în⁤ rezervă

A fost semnat⁤ decretul‌ privind ⁤înaintarea ⁢în gradul de ⁣general-maior cu două stele, la trecerea⁣ în ‍rezervă, a generalului de flotilă aeriană⁣ cu o stea Cătălin Băhneanu din ⁢Ministerul‍ Apărării Naționale, comandantul Bazei 86 Aeriene. Trecerea în ⁤rezervă⁢ va intra în vigoare la data de 31 decembrie 2023.

De asemenea, a fost⁢ semnat decretul⁣ privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană cu o stea, la trecerea în rezervă, a⁣ comandorului Adrian-Ion Duță din Ministerul Apărării‌ Naționale, la data de ‌31 decembrie 2023.

Un alt decret semnat‍ de‌ președintele României vizează trecerea în rezervă a generalului de brigadă cu o stea Maxim Dobrinoiu din Serviciul de Telecomunicații ​Speciale.

Totodată, a fost ⁣semnat⁢ și​ decretul privind trecerea în rezervă a generalului ‌de brigadă cu⁤ o stea Ion Moldovan din Ministerul ‌Afacerilor​ Interne.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE