Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEI'Forțele Armate Ruse au reușit să ajungă într-un punct de cotitură, în...

‘Forțele Armate Ruse au reușit să ajungă într-un punct de cotitură, în cele mai dificile sectoare!’


Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, acest fapt a fost posibil, printre altele, datorită eroismului luptătorilor Forțelor Aerospațiale Ruse, relatează Rador Radio România.

„Armata rusă a reușit să ajungă într-un punct de cotitură în cele mai dificile sectoare ale frontului; acest fapt a fost realizat, printre altele, datorită eroismului luptătorilor Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse’, a declarat el. Putin a remarcat curajul militarilor Forțelor Aerospațiale Ruse în timpul aşa-zisei operaţiuni speciale ruse. Putin a felicitat personalul militar al Forțelor Aerospațiale Ruse cu prilejul Zilei Apărătorului Patriei, sărbătorită în Rusia în fiecare an pe data de 23 februarie.

Președintele a declarat la ceremonia de decernare a premiilor de stat oferte militarilor din unitățile militare ale Forțelor Aerospațiale: ‘Grație acțiunilor lor eroice și pregătirii ireproșabile, s-a putut ajunge într-un punct de cotitură în cele mai dificile sectoare ale frontului”.

 

Ce spune ministrul rus al Apărării

Ministerul Apărării rus a anunţat miercuri că armata sa şi-a îmbunătăţit poziţiile de-a lungul întregului front din Doneţk (estul Ucrainei) şi a ocupat „poziţii mai avantajoase” în sectorul Avdiivka, nu departe de oraşul Doneţk, capitala regiunii omonime, potrivit EFE, relatează Agerpres. „Pe frontul din Doneţk, unităţi ale Grupului militar Sud şi-au îmbunătăţit poziţiile pe linia frontului” şi au atacat trei brigăzi ucrainene în localităţile Belohirivka, Kleşcivka şi Razdolivka, a precizat comandamentul rus în raportul său zilnic.

În plus, în sectorul Avdiivka, important bastion ucrainean cucerit în weekend, militarii Grupului Centru „au ocupat poziţii mai avantajoase” şi au „hărţuit” patru brigăzi ucrainene în localităţile Rozivka şi Vodiane, tot în regiunea Doneţk.

Potrivit Ministerului Apărării, armata rusă ar fi cauzat 875 de victime în rândul forţelor ucrainene de-a lungul frontului din Doneţk şi au distrus tancuri, vehicule blindate, artilerie şi echipamente inamice.

Cu o zi în urmă, preşedintele rus Vladimir Putin a avut o întâlnire cu ministrul apărării, Serghei Şoigu, în care a calificat capturarea Avdiivkăi drept un „succes incontestabil”. „Este necesar să consolidăm acest avans, e de la sine înţeles. Dar avansul trebuie să fie bine pregătit, sprijinit cu trupe, arme, echipament de război şi muniţie”, a ordonat el.

Au fost decorați

Miercuri, Putin i-a decorat pe membrii Forţelor aerospaţiale ruse după cucerirea oraşului Avdiivka, situat la câţiva kilometri de capitala regiunii ucrainene Doneţk, anexată de Rusia în septembrie 2022.

Poziția NATO

Rusia a reuşit să cucerească Avdiivka datorită sprijinului acordat de Iran şi Coreea de Nord. În plus, Moscova a mobilizat mai multe forţe şi a crescut producţia de arme, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru antena ucraineană a Radio Svoboda/Europa Liberă, potrivit agenţiei de presă Unian.

În opinia sa, capturarea oraşului Avdiivka nu va afecta în mod semnificativ situaţia de pe front.

„Nu credem că retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka va schimba în sine, în mod semnificativ, situaţia strategică. În acelaşi timp, acest lucru ne reaminteşte că Rusia este gata să sacrifice mulţi soldaţi pentru câştiguri teritoriale minore”, a spus Stoltenberg.

Estimările Ucrainei

Oleksandr Tarnavski, comandantul grupării forţelor armate ucrainene Tavria, care a apărat oraşul, a declarat că în timpul atacului asupra Avdiivkăi armata rusă a pierdut peste 47.000 de soldaţi, 364 de tancuri, cinci avioane, 248 de sisteme de artilerie şi 748 de vehicule blindate. Unii dintre bloggerii militari ruşi au estimat însă că din octombrie 2023 până în februarie 2024, Rusia a pierdut la Avdiivka aproximativ 16.000 de soldaţi, conform The Moscow Times.

Succesul Rusiei la Avdiivka este, în opinia lui Jens Stoltenberg, un rezultat al cooperării cu Iranul şi Coreea de Nord, dar şi al creşterii producţiei şi al mobilizării de forţe suplimentare. Aceasta este, de asemenea, un semnal pentru aliaţi să continue să sprijine mai activ Ucraina, a subliniat secretarul general al NATO.

În acelaşi timp, Ucraina trebuie să mobilizeze personalul necesar pentru a continua lupta împotriva invadatorilor ruşi.

Potrivit unor analişti militari occidentali, după capturarea oraşului Avdiivka, complet distrus, forţele ruse ar putea ataca Pokrovsk, un centru logistic major al armatei ucrainene din regiunea Doneţk, notează Unian.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE