Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIFolosirea retoricii epurării din era Stalin este semnificativă

Folosirea retoricii epurării din era Stalin este semnificativă


Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a făcut ecou liderului sovietic Iosif Stalin în amenințările sale împotriva ucrainenilor din teritoriile ocupate de Rusia, a scris Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) în raportul său din 22 februarie.

Medvedev, acum vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat într-un interviu acordat presei ruse pe 22 februarie că cetățenii ucraineni din Ucraina ocupată care încearcă să saboteze Rusia ar trebui „demascați și pedepsiți, trimiși în Siberia… pentru reeducare. în lagărele de muncă forțată”.

„Folosirea de către Medvedev a retoricii epurării din era Stalin este semnificativă”, a spus ISW.

Regimul lui Stalin a vizat în mod infam „sabotori” și dizidenți în epurări de-a lungul anilor 1920 și 1930. Holodomorul, o foamete provocată de om care a cauzat aproximativ 3,5 până la 5 milioane de morți ucraineni, a avut loc și sub comanda lui Stalin.

Ucrainenii din regiunile ocupate ilegal ale Ucrainei suferă deja deportări de către autoritățile ruse. O investigație a BBC din 8 ianuarie a constatat că Rusia a deportat și reținut mii de civili ucraineni, reținându-i fără acuzații, procese sau acces la un consilier juridic.

Mulți au fost arestați pentru că nu au sprijinit războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei.

Medvedev a mai spus în interviu că Rusia ar trebui să captureze și să ocupe Kievul „dacă nu acum, după ceva timp”. El a repetat afirmațiile propagandistice pro-Kremlin că atât Kievul, cât și Odesa sunt orașe istorice „rusești”.

Comentariile au precedat un atac rusesc împotriva Odesei peste noaptea de 23 februarie, care a ucis trei persoane. Centrul istoric al orașului, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a fost grav avariat de atacurile rusești.

„Comentariile lui Medvedev continuă să indice că Kremlinul a revenit la narațiunea sa internă conform căreia Rusia luptă în război pentru a „elibera pământurile sale istorice”, au spus analiștii ISW.

Medvedev a amenințat la începutul acestei luni că va folosi arme nucleare împotriva SUA, Regatului Unit, Germaniei și Ucrainei dacă Moscova pierde toate teritoriile ucrainene ocupate.

 RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE