Google search engine
AcasăSPORTFIFA lansează un nou proiect, cu meciuri amicale

FIFA lansează un nou proiect, cu meciuri amicale


FIFA va lansa un proiect pilot de meciuri amicale intitulat FIFA Series. Acesta va începe în patru țări, luna viitoare, a anunțat luni forul de conducere al fotbalului mondial.

Deși nu există trofee sau premii în bani, proiectul este conceput pentru a aduce beneficii echipelor naționale care nu au ocazia de a juca împotriva echipelor din alte confederații, FIFA urmând să acopere costurile de deplasare, scrie Reuters.

În perioada 18-26 martie va avea loc lansarea FIFA Series în patru țări – Arabia Saudită, Algeria, Azerbaidjan și Sri Lanka. Patru echipe se vor afla într-o singură locație și vor disputa câte două meciuri fiecare.

„Unele țări nu au jucat niciodată cu echipe din afara confederațiilor lor”, a declarat Elkhan Mammadov, directorul asociațiilor membre regionale ale FIFA pentru Europa. „Ele pot câștiga experiență competițională jucând cu echipe din afara confederației lor, jucând cu echipe cu un stil de joc complet diferit”, a adăugat Mammadov.

„În prezent, avem 20 de echipe pentru ediția pilot. Pentru ediția din 2026 sperăm să avem mult mai multe”, a mai spus Mammadov. Arabia Saudită va găzdui două grupe.


W3Schools Home Page

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE