Google search engine
AcasăPOLITICAFemeile tind să voteze preponderent stânga (video)

Femeile tind să voteze preponderent stânga (video)


Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că partidele parlamentare mai au de lucru în privinţa promovării femeilor în politică, iar PSD are reprezentante alese pe post de parlamentar cât toate celelalte partide la un loc, conform Agerpres.

„În acest moment, toate partidele politice parlamentare, dacă adunăm doamnele, egalaţi numărul pe care îl au doamnele din PSD în Parlament, deci încă mai aveţi de lucru”, a afirmat Ciolacu, la evenimentul „Grijă pentru democraţie: Reprezentarea intereselor politice ale femeilor în alegerile din 2024″, organizat la Palatul Parlamentului.

El a susţinut că, în calitatea sa de preşedinte al unui partid social-democrat, este „foarte atent” la preocupările electoratului feminin, pentru că, din punct de vedere doctrinar, social-democraţia pune un accent mai mare pe politicile care promovează echitatea şi egalitatea, inclusiv egalitatea de gen.

Femeile votează stânga

„Mai avem şi un al doilea motiv, pentru că, aşa cum arată studiile sociologice, femeile tind să voteze preponderent stânga, inclusiv în România. Mai mult decât atât, ştim cu toţii că orice politică socială este de natură să afecteze preponderent femeile. Doar ca exemplu, majorarea salariului minim de două ori în 2023, lucru convenit în actuala coaliţie de guvernare, este de natură să beneficieze în special femeile. De ce? Deoarece angajaţii sectoarelor unde se regăseşte preponderent salariul minim sunt femei. În plus, faţă de politicile sociale avem o serie de acţiuni care vizează exclusiv femeile”, a completat premierul.

Experimentul Botoșani

„În acelaşi timp, ştiţi decizia politică luată de a face o alianţă electorală în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare şi sper ca lista de europarlamentari să fie deschisă de către o femeie care să nu fi făcut politică până acum. Eu consider un început. Am făcut la partid sondaje pentru alegerile locale trecute şi am făcut şi în judeţul Botoşani. 70% din cei care au răspuns la sondaj doreau şi vedeau profilul candidatului pentru Consiliul Judeţean un bărbat. 65% dintre respondenţi erau femei. În momentul acela am luat o decizie la partid şi am desemnat-o pe doamna Doina Fedorovici candidată pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. A câştigat alegerile cu 60%. Este o diferenţă mare între percepţie şi adevăr, între ce s-a întâmplat în trecut în România şi obişnuinţa de a răspunde într-un sondaj de opinie”, a explicat Ciolacu.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE