Google search engine
AcasăEXTERNE'Face parte din efortul de destabilizare!' / Reacția liderului AUR (VIDEO)

‘Face parte din efortul de destabilizare!’ / Reacția liderului AUR (VIDEO)


Premierul Republicii Moldova Dorin Recean a declarat, într-un interviu pentur Pro Tv Chişinău, că liderul AUR, George Simion, face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi că acest lucru i l-a comunicat şi premierului Marcel Ciolacu.

Întrebat la Pro TV Chişinău despre faptul că preşedintele AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Moldova pentru încă 5 ani, până la 01/10/2028 şi de ce a fost a fost prelungită interdicţia din 2018, Recean a afirmat: ”Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi acest lucru i-am comunicat şi premierului Ciolacu”. Recean a precizat că ”este o decizie a instituţiilor, instituţiile au determinat acest factor de risc şi corespunzător au luat decizia corespunzătoare”.

Context

La începutil lunii februarie, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău au confirmat pentru Newsmaker că liderul AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Republica Moldova pentru încă 5 ani, adică până la 1 octombrie 2028.

La acel moment, preşedintele AUR George Simion a afirmat că acest lucru denotă faptul că nimic nu s-a schimbat peste Prut, în ultimii ani. El a adăugat că „în loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România, doar atunci când le convine lor”.

„Nu e vorba despre o nouă interdicţie ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta. Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”, a declarat George Simion pentru News.ro.

„Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională”, a continuat liderul AUR.

George Simion: „Avem un plan de unire, ceea ce în ochii guvernanților din R. Moldova e destabilizare”

Noi avem un plan de unire, ceea ce în ochii guvernanților din R. Moldova este echivalent cu o destabilizare, spune liderul AUR, George Simion.

„Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul de la Prut. Nu văd niciun argument pentru care al doilea stat românesc să continue să existe în altă componență decât în componența țării-mame”, spune George Simion.

El spune că nu-și dorește „perpetuarea unei statalități moldovenești diferită de România”.

„Eu iubesc România de Nistru pân-la Tisa. Noi avem un plan de unire. Adică nu ne dorin să mai existe Președinție, Guvern, Parlament acolo, la Chișinău, ci vrem să avem o singură țară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei – Stalin și Hitler – să ne despartă. Cu siguranță în ochii guvernanților din Republica Moldova asta e echivalent cu o destabilizare, dar ăsta sunt eu de mic, așa m-au învătat bunicii că e corect”, încheie Simion, potrivit Mediafax.

Anunțul lui Ciolacu

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va formula o adresă către premierii Ucrainei şi Republicii Moldova ca să afle motivele pentru care preşedintele AUR George Simion are interdicţie de a intra în aceste două ţări. „Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a adăugat preşedintele social-democraţilor.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE