Google search engine
AcasăSPORTEverton a câștigat apelul privind depunctarea, aceasta fiindu-i redusă

Everton a câștigat apelul privind depunctarea, aceasta fiindu-i redusă


Clubul Everton și-a redus punctele de penalizare pentru încălcarea regulilor de profitabilitate și sustenabilitate din Premier League la șase puncte de la 10, după ce a făcut apel, au anunțat luni clubul și Premier League. Everton a fost depunctată în noiembrie.

„O comisie de apel independentă a ajuns la concluzia că sancțiunea pentru încălcarea de către Everton FC a regulilor de profitabilitate și sustenabilitate (PSR) din Premier League, pentru perioada care se încheie în sezonul 2021/22, va fi o deducere imediată de șase puncte”, a precizat Premier League, conform Reuters, conform Mediafax.

„Everton poate confirma că o comisie de apel a stabilit ca deducerea de puncte impusă de o comisie independentă din Premier League în noiembrie să fie redusă de la 10 puncte la șase puncte, cu efect imediat”, a arătat, la rândul său, clubul într-un comunicat.

Penalizarea inițială în ceea ce privește punctele a însemnat că Everton a coborât de pe locul 14 în clasament în zona retrogradării. Clubul a depus un apel împotriva deducerii inițiale, pe care a catalogat-o drept „complet disproporționată și nedreaptă”.

Everton a recunoscut că a încălcat PSR pentru perioada care se încheie cu sezonul 2021-22, pierderile totale pentru această perioadă ridicându-se la 124,5 milioane de lire sterline, potrivit unei comisii independente. Potrivit regulamentului Financial fair play din Premier League, cluburile au voie să piardă cel mult 105 milioane de lire sterline pe o perioadă de trei ani.

Prin această reducere a depunctării, Everton urcă pe locul 15 în clasament, cu 25 de puncte, la cinci deasupra zonei de retrogradare.

Pe de altă parte Everton a fost acuzată din nou de Premier League, în ianuarie, pentru o altă încălcare a PSR, alături de Nottingham Forest. O a doua penalizare ar crește riscul de retrogradare.


W3Schools Home Page

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE