Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIUn avertisment dur: un individ prost, mincinos, inechitabil şi puternic politizat

Un avertisment dur: un individ prost, mincinos, inechitabil şi puternic politizat

Bugetul pe anul 2024 este unul „prost”, „mincinos”, inechitabil şi „puternic politizat”, a⁣ declarat​ marţi europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte al Partidului ⁣REPER.

„Bugetul pe care îl propune ​Guvernul, coaliţia‍ PSD-PNL, este un buget prost, este un buget‌ în primul rând mincinos, şi asta​ n-o spunem doar noi. Consiliul Fiscal arată‌ că veniturile sunt‌ supraevaluate. Discutăm de ‌o ⁤proiecţie de ⁣creştere a venitului de 13% care n-are niciun fel de temei. În acelaşi timp este un buget falimentar. Proiecţia şi analiza⁢ Consiliului Fiscal,‍ şi nu numai, arată ⁣că ‌există posibilitatea,⁤ pe baza acestui buget, să ajungem la un deficit de peste 6%. Ce înseamnă ‍deficit? Înseamnă creşterea datoriei, înseamnă împovărarea românilor şi mai ales a generaţiilor tinere în viitor”, a ‌declarat Pîslaru, într-o conferinţă de​ presă ​susţinută la Parlament.

Potrivit⁣ acestuia, bugetul pe ‌anul viitor este, în acelaşi⁣ timp,⁣ „un buget inechitabil, care⁤ până⁤ la urmă oferă nişte resurse primarilor” şi nu se adresează celor mai vulnerabili – copiilor aflaţi în sărăcie, tinerilor aflaţi‌ în‌ şomaj.

„Bugetul este,‌ în acelaşi timp, un ‍buget⁣ puternic politizat.​ Se‌ măresc subvenţiile ‍pentru partide, se vede foarte clar modul ⁤în care se​ alocă bani către fiefurile ‍politice. Prin urmare,⁢ din acest punct de vedere, ⁤e clar că nu e vorba ‌de interesul cetăţeanului, ​ci este vorba de strict interesele⁣ politice, mai ales că vine acum partea electorală. Şi nu⁢ în ultimul rând, ceea ce mi se ⁣pare foarte⁢ important, este un buget de mântuială,⁤ e făcut‍ pe genunchi. ⁣Toată ⁢procedura la care ⁣asistăm este ‍un simulacru, este trecută pe repede înainte. (…) Ceea ce vedem acum este‌ o ⁤deprofesionalizare totală a procedurii bugetare”, a susţinut Pîslaru.

Avertismentul lansat

În opinia eurodeputatului,‍ ministrul Finanţelor ⁤Publice nu este ‍doar o persoană care trebuie​ să facă „jocuri politice”,⁢ ci este cel care trebuie ​să aibă „responsabilitatea‍ acestui exerciţiu”.

„Şi‌ atenţia⁣ atrag atenţia că atât prim-ministrul, cât şi ministrul de Finanţe,​ nu⁤ îşi asumă, conform⁢ legii ⁣responsabilităţii fiscal-bugetare, redactarea acestui buget, pentru⁢ că şi-au ‌băgat o derogare‍ pe Ordonanţa pe care​ şi-au adoptat-o nu demult, astfel‍ încât să fie anul acesta exceptat, tocmai ca să nu sufere ‍consecinţe legale. Concluzia ⁤- vine Crăciunul, ne aşteaptă‌ un an, e‍ un ⁤an în care, şi asta o spun cu toată‍ tăria, Guvernul va ‌intra în austeritate, va băga ţara în austeritate, ceea ce am⁤ evitat cu⁢ sprijinul ⁣Uniunii Europene, ⁢cu‌ PNRR, ⁢cu bani europeni. România va intra⁤ în austeritate, nivelul de trai va scădea, deja toţi cei care sunt în administraţia publică vor simţi lucrurile astea pe conturile proprii, şi acest lucru ⁢va fi resimţit ‍şi de sectorul privat care ‍este suprataxat”, a transmis liderul⁤ REPER.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE