Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIelevii au la dispoziție patru opțiuni pentru a pune în aplicare interdicția...

elevii au la dispoziție patru opțiuni pentru a pune în aplicare interdicția / Îngrijorările părinților


Guvernul Regatului Unit a adoptat o măsură de interdicție a folosirii telefoanelor mobile în instituțiile de învățământ, cu scopul de a reduce întreruperile și de a favoriza îmbunătățirea conduitei studenților în timpul orelor. Conducătorii instituțiilor educaționale au primit instrucțiuni specifice pentru implementarea acestei politici.

Elevii nu vor avea voie să își folosească dispozitivele în timpul pauzelor sau al meselor, iar profesorii vor avea autoritatea de a verifica ghiozdanele elevilor pentru a vedea dacă există gadgeturi interzise.

Școlile au la dispoziție patru opțiuni pentru a pune în aplicare interdicția: interzicerea completă a telefoanelor în clasă, predarea telefoanelor de către elevi la intrare, blocarea telefoanelor în dulapuri sau permiterea ca elevii să își păstreze telefoanele, dar asigurându-se că acestea nu sunt folosite, văzute sau auzite.

Ce speră autoritățile să obțină cu aceste noi măsuri

Ministrul educației, Gillian Keegan, consideră că aceste orientări le vor permite profesorilor să mențină un mediu de învățare concentrat, deoarece școlile sunt destinate învățării, iar telefoanele mobile pot fi o distragere majoră a atenției.

Guvernul britanic va sprijini școlile din punct de vedere juridic în fața oricăror plângeri din partea părinților privind confiscarea telefoanelor.

UNESCO, care face parte din Organizația Națiunilor Unite, susține eliminarea telefoanelor din sălile de clasă, citând dovezi că utilizarea acestora în timpul lecțiilor împiedică performanța educațională. În Marea Britanie, aproape toți copiii au un telefon până la vârsta de 12 ani.

Unele sindicate critică decizia guvernului, argumentând că multe școli au deja interdicții privind telefoanele în vigoare. Îngrijorările au fost exprimate și de părinții care se tem că nu vor putea să își contacteze copiii în caz de urgență în timp ce călătoresc spre și de la școală.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE