Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIADupă o pauză de 18 ani, singurul cinematograph din Sălaj, deschis anul...

După o pauză de 18 ani, singurul cinematograph din Sălaj, deschis anul trecut, a primit peste 65.000 de spectatori


Aproape 66.000 de spectatori au vizionat filme, în 2023, la singurul cinematograf din Sălaj, Scala din Zalău, acesta fiind redeschis, anul trecut, după o pauză de 18 ani, conform Agerpres.

„În urmă cu un an, în data de 24 februarie 2023, zălăuanii s-au bucurat din nou de vizionarea unui film la cinema, acasă, la Zalău. Primul film la Cinema Scala, după o pauză de 18 ani, a rulat cu casa închisă, iar în anul 2023 au fost înregistraţi peste 65.700 de spectatori în sălile de cinema şi planetariu. Datele reflectă că această investiţie este deosebit de importantă pentru comunitatea noastră, mai ales că se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Închis din 2005 şi preluat de Primăria Municipiului Zalău cinci ani mai târziu, Cinematograful Scala a fost până de curând o ruină. Starea de degradare a imobilului era atât de avansată, încât clădirea a fost debranşată de la toate utilităţile”, precizează, pe contul personal de Facebook, primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului de reabilitare accesat de Primăria Zalău, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, a fost amenajată o sală mare de cinema 2D cu 215 locuri, o sală mică de cinema 3D cu 38 de locuri şi un planetariu digital cu 29 de locuri.

„Astăzi, la Cinema Scala rulează filme pentru toate categoriile de vârstă, iar săptămânal pe ecrane sunt aduse în faţa publicului şi filme în premieră”, adaugă Ionel Ciunt.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE