Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIDNA a descins la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău și a reținut doi...

DNA a descins la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău și a reținut doi angajați


Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău au fost reținuți pentru luare de mită.

Potrivit DNA, cei doi ar fi pretins bani de la un om de afaceri în legătură cu un contract care viza lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar al spitalului, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Alexa Dragoș-Constantin, șef al Serviciului Tehnic, Administrativ și Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, și Pralea Doru-Ion, economist în cadrul aceleiași unități medicale, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Ei urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar față de un inculpat persoană fizică, om de afaceri, cercetat pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

Cum s-ar fi dat mita

Procurorii arată că, în cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuție privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion ar fi pretins de la omul de afaceri suma de 20.000 lei, din care cei doi ar fi primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranșă din banii pretinși inițial.

Sumele de bani ar fi fost pretinse și primite pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adițional la contractul menționat, semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor cât și pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate.

Prin ordonanța procurorilor s-a dispus măsura sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale a întregii sume de bani ce a făcut obiectul infracțiunii de corupție.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE