Google search engine
AcasăEXTERNEDescoperă viteza uimitoare a saniei lui Moș Crăciun!

Descoperă viteza uimitoare a saniei lui Moș Crăciun!


Cât de repede zboară sania lui Moș Crăciun?

Descoperă cât de rapid poate călători sania ⁢lui Moș ⁢Crăciun în această perioadă magică a anului! Potrivit calculelor profesorului⁢ de inginerie mecanică și aerospațială de la North Carolina State University, Larry Silverberg, sania lui​ Moș Crăciun poate atinge o viteză incredibilă de 8.180.295,55 kilometri pe oră!

În Ajunul Crăciunului, Moșul⁢ trebuie să ajungă la aproximativ 200 ⁣de milioane de copii din întreaga lume,‍ care locuiesc pe o suprafață de 517.997.622 de kilometri pătrați.‌ Având în vedere că în fiecare casă locuiesc în medie 2,67 de copii, Moșul va‍ trebui ⁣să viziteze aproximativ 75 de milioane de case, la o distanță⁣ medie de 2,62 kilometri. Astfel, va parcurge în total ⁢aproximativ 196.340 de kilometri.

Pentru a reuși‍ să ajungă la toți copiii în doar 24 de ore, Moș Crăciun ar trebui să zboare cu o viteză de 8.180.295,55 kilometri ⁤pe oră, de ​aproximativ 130 de⁢ ori mai mică decât viteza luminii sau cu ⁢300 de milioane de metri pe secundă. Este o viteză incredibilă, ​dar nu imposibilă pentru Moșul nostru drag!

Profesorul Silverberg propune o soluție interesantă pentru a face față acestei provocări. El sugerează că Moș Crăciun ar putea folosi „nori cu caracter relativ”, care i-ar permite să întindă timpul ca un elastic, oferindu-i câteva luni pentru‍ a livra toate cadourile. Astfel, ⁢pentru noi, timpul ar trece ⁢doar câteva minute, în timp ce pentru Moș Crăciun ar fi suficient pentru a⁣ ajunge la toți​ copiii.

Dar⁣ Moșul ar putea ⁣alege și o altă strategie pentru a ‍economisi timp. Dacă ar folosi 750 de sănii, potrivit Popular Science, fiecare sanie ar trebui să se deplaseze cu aproximativ 128,75 ⁣kilometri pe oră, un scenariu mult mai realist și mai ​ușor de realizat.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE