Google search engine
AcasăECONOMIEDescoperă avantajele sistemului de Garanție-Returnare pentru piața muncii

Descoperă avantajele sistemului de Garanție-Returnare pentru piața muncii

Cel mai mare proiect de economie circulară din România, Sistemul de Garanție-Returnare, ajută nu doar la ⁣protejarea‍ mediului înconjurător, ⁢ci va presupune ​și crearea de noi locuri de muncă. Într-un dialog între reprezentanții ⁤ RetuRO-administratorul SGR-, primari sau președinți de Consilii Județene⁢ și ⁤oficiali guvernamentali, aceștia din urmă au subliniat importanța pe care sistemul recent lansat o va avea pentru dezvoltarea comunităților locale.

„Este​ un program care​ nu înseamnă doar a nu mai polua cu PET-uri, ci ⁤până la urmă el ‍poate să însemne locuri de muncă în toate localitățile.⁣ Din acest punct de vedere orice efort de sprijinire ‍a antreprenoriatului în România este ⁤binevenit”, a subliniat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, la evenimentul de Informare privind implicațiile SGR pentru comunitățile‍ locale, desfășurat la Ploiești. Potrivit⁣ acestuia, informarea este elementul-cheie pentru reușita acestui program.

„Trebuie să ⁤înțelegem foarte bine toate etapele și care sunt avantajele. Dacă cei care au magazine mici în toate comunele nu vor ști ⁤să profite și ei de avantajele‌ pe care le acordă RetuRO, o să constatăm la un moment dat că​ potențialii clienți pe care îi ‍au se vor duce tot către celelalte rețele de magazine‌ mai bine⁣ dezvoltate, care au forța financiară să-și ​facă rețeaua. Aici‌ noi trebuie să îi sprijinim și să îi încurajăm, pentru că ​pe noi⁤ ceea ce ne interesează în fiecare localitate sunt locurile de muncă”, a explicat Ștefan Radu Oprea. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului ⁣și Turismului a arătat că țintele de colectare pot fi atinse prin acest parteneriat ⁢public-privat în care toată lumea este⁣ implicată. Ștefan Radu Oprea a venit și cu un exemplu în acest sens.

„Buzăul a știut să-și dezvolte această industrie verde. Cei mai ‌mari⁣ reciclatori din țară ⁤sunt la Buzău. Am văzut ce se poate fabrica ⁣din PET-uri. Din⁢ păcate ⁣ei importau⁤ 50% din PET-uri pentru că noi ‍nu​ eram ‍în stare să colectăm”, a ​precizat oficialul guvernamental, care s-a arătat optimist în privința reușitei acestui sistem.

Mihaela Frăsineanu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului a‍ evidențiat la ⁣rândul său importanța colectării separate a deșeurilor, dar⁣ și oportunitatea creării de noi locuri ⁢de ⁢muncă.

„Avem nevoie de ambalaje, avem nevoie de deșeurile de ambalaje pentru a le duce spre reciclare, pentru a crea atât ⁤noi business-uri, în domeniul colectării, transportului și reciclării ⁣ambalajelor, pentru a crea și‌ noi locuri de muncă”, a‌ spus Mihaela Frăsineanu, la evenimentul ‍organizat de‍ RetuRO la Ploiești.

„Autoritățile publice locale ar trebui să se bucure. Vor avea în ‌primul rând date foarte certe, ⁢raportate de către RetuRO în ceea ce privește colectarea deșeurilor de ambalaje din plastic,⁤ din sticlă și ‌din aluminiu. Vor ⁣putea să înființeze prin colaborarea cu acele magazine mici, ​acei comercianți care nu pot să organizeze singuri un punct de‍ colectare și să înființeze aceste puncte de colectare și să ⁢creeze noi locuri de muncă pentru că tot ceea ce înseamnă gestionarea deșeurilor, gestionarea ambalajelor din Sistemul de Garanție-Returnare ⁤va fi⁣ suplimentat ‌ca și finanțare de​ către RetuRO”, ⁣a mai declarat consilierul de stat

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE