Google search engine
AcasăEXTERNEDecizia fără precedent a marilor producători - o veste de ultimă oră!

Decizia fără precedent a marilor producători – o veste de ultimă oră!


Cele mai mari⁣ mărci auto finanțează⁤ subvenții pentru ‍cumpărătorii de mașini electrice din Germania

Într-o mișcare surprinzătoare, ⁤Audi, Mercedes-Benz, Stellantis și Volkswagen au ⁣decis să finanțeze ⁤o subvenție pentru cumpărătorii germani de mașini electrice. Această decizie vine după ce guvernul a ⁣renunțat brusc la programul său de subvenționare, conform Reuters.

Citește și: ‌Semnal puternic în Europa:⁤ Germania stopează brusc programul pentru mașinile electrice

Cu toate‌ acestea, ​ofertele vor fi disponibile doar pentru o‌ perioadă limitată de timp, mult înainte de termenul programului de stat, care ar fi trebuit să dureze până ‍la sfârșitul⁣ anului ​2024.

Ministerul Economiei⁢ a decis să ⁤oprească luni ⁤programul ⁣pe șapte ani, care făcea parte‌ din‍ bugetul⁢ pentru 2024. Această decizie a fost luată după ‍ce o hotărâre judecătorească ‌a creat un ‍deficit de 60 de ⁢miliarde de euro (65,77 miliarde de dolari) în planurile‌ guvernului.

Programul oferea o subvenție de până la 6.750 de euro, ‍finanțată de stat ⁣și de ‍producătorul de automobile, în funcție⁤ de valoarea mașinii electrice.

Volkswagen finanțează integral subvenția

Volkswagen a anunțat marți că va finanța integral subvenția de 6.750 de ⁢euro pentru clienții privați din ⁤Germania ⁣care au comandat un vehicul eligibil din gama complet electrică ID înainte de 15 decembrie.

Cei care se înregistrează între 1⁤ ianuarie și ‌31 martie⁣ 2024 vor primi 4.500 de euro, a declarat Volkswagen, în conformitate ⁤cu ⁤o reducere planificată a schemei de subvenții.

Audi, parte a grupului Volkswagen, a anunțat că va finanța integral subvenția‌ pentru mașinile⁢ comandate înainte de⁤ 16 ‍decembrie și livrate până la sfârșitul anului.

Mercedes-Benz ⁤a declarat că ⁢va face același lucru pentru comenzile livrate și înregistrate ‌în perioada 18-31 decembrie și că va oferi propria parte ‍din ‍subvenție începând cu luna ianuarie.

Stellantis a anunțat luni că va finanța întreaga subvenție până pe 31 decembrie și, ulterior, o subvenție redusă ⁣pentru vehiculele înmatriculate până pe ⁤29‍ februarie.

Social-democrații cancelarului Olaf Scholz și conservatorii din opoziție au criticat decizia guvernului de a anula ‍programul, argumentând că aceasta va afecta producătorii de⁢ automobile ⁢germani care se luptă ⁢deja să ‍reducă prețurile⁣ pentru a face față concurenților ⁣chinezi și americani.

Asociația auto ADAC a declarat că⁢ mașinile electrice ​din Germania​ sunt încă prea scumpe pentru⁢ a renunța la ‍subvenție, remarcând că doar trei modele de ​la marii producători de ⁤automobile costă mai puțin ‍de 30.000 ‌de euro.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE