Google search engine
AcasăECONOMIECreatură înfricoșătoare, cu ochi masivi asemănători unui șobolan, descoperită în adâncurile oceanului

Creatură înfricoșătoare, cu ochi masivi asemănători unui șobolan, descoperită în adâncurile oceanului


Specialiștii de la Pacific Shark Research Center (PSRC) au făcut publică descoperirea unei specii de rechini-fantomă cu totul remarcabilă. Această creatură, cunoscută sub numele de Chimaera supapae, se remarcă prin aspectul său înfricoșător și prin faptul că își are originile în perioada Cretacică. Această descoperire aduce o lumină nouă în ceea ce privește cunoștințele noastre despre fauna marină și despre evoluția acestor creaturi fascinante.

Creatura cu aspect bizar se ascunde în adâncurile oceanului, iar cercetătorii spun că face parte din ordinul celor mai vechi pești care trăiesc în prezent, Chimaeriformes.

Deși nu este chiar un rechin propriu-zis, rechinul fantomă, așa cum le place oamenilor de știință să îl numească, este o rudă străveche a rechinilor.

Existența și descoperirea sa sunt evidențiate într-un nou studiu prezentat în Raffles Bulletin of Zoology.

content-image

O creatură destul de misterioasă

Cercetătorii au descoperit rechinul fantomă ascunzându-se în Marea Andaman, în largul coastelor Thailandei.

David Ebert, autorul principal al noului studiu, spune că aceasta este cea de-a 54-a specie de chimaera cunoscută acum în lume. Deoarece acești rechini-fantomă preferă apele foarte adânci, sunt excepțional de greu de găsit, mai ales că locuri precum Marea Andaman ajung până la 4.400 de metri adâncime.

Acești pești sunt numiți chimaera din cauza corpului lor conic asemănător unui șobolan și a ochilor lor masivi și reflectorizanți.

 RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE