Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEICe se va întâmpla dacă Rusia câștigă în Ucraina? Aliații Ucrainei se...

Ce se va întâmpla dacă Rusia câștigă în Ucraina? Aliații Ucrainei se tem de consecințe (analiză Bloomberg)


Aliații Ucrainei, îngrijorați de posibila victorie a Rusiei în Ucraina (analiză Bloomberg)

Consecințele unei astfel de evoluții ar putea fi ​resimțite în întreaga lume, punând sub semnul întrebării garanțiile ⁤de ​securitate ale SUA, ⁢potrivit unei analize Bloomberg.

Impasul privind ajutorul⁢ american și european‍ pentru Ucraina îi forțează pe oficialii europeni să se gândească la⁤ posibilele consecințe ale unei victorii a Rusiei în‍ războiul din Ucraina, potrivit surselor publicației.

Țările membre NATO din Europa încep să evalueze ​riscurile pe care ⁤Rusia le-ar putea prezenta în cazul unei victorii în‌ Ucraina. În același timp, o astfel de evoluție ‍ar putea afecta parteneriatele și ​alianțele SUA, punând sub ⁢semnul întrebării garanțiile de securitate din partea Washingtonului. „Consecințele unui astfel⁤ de eșec strategic vor fi mult ⁢mai profunde decât cele ale retragerii eșuate a trupelor americane din Afganistan în⁣ 2021. Și asta nu ia în considerare​ posibilitatea ca Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale de anul viitor ‌și să-și respecte promisiunile publice⁤ de a se⁤ retrage din alianțele majore, inclusiv NATO, și de⁤ a încheia un acord cu Putin asupra Ucrainei.

Pe lângă scepticismul public tot mai mare ‍cu privire la‌ costul sprijinirii Ucrainei, rezultatele dezamăgitoare ale contraofensivei Kievului din această vară ridică întrebări cu privire la realizarea​ obiectivului declarat public al Ucrainei de a recuceri tot teritoriul ocupat de Putin.

Oficialii europeni susțin că, în cazul în ‌care Ucraina nu primește arme, Rusia va încerca probabil să ocupe mai mult⁣ teritoriu și să distrugă mai multă infrastructură. Fără capacitatea de a se apăra, Ucraina ar putea ⁢fi forțată ‌să⁢ accepte condițiile dictate de Moscova”,⁤ se arată în analiză.

În același timp, susținătorii Ucrainei atât din UE, cât și din‌ SUA susțin că ajutorul va fi probabil aprobat într-o formă sau alta la ⁢începutul anului viitor. Cu toate acestea, ei observă că este puțin probabil ca acest lucru⁢ să ducă la un progres⁢ semnificativ pe câmpul de luptă. Perspectivele devin din ce în ce mai sumbre,⁤ iar impasul de pe⁣ teren arată din‌ ce‌ în ce mai clar că lupta ar‌ putea continua în ​anii următori.

Credința anterioară ‍că⁢ invazia ar fi o „înfrângere strategică” pentru ‍liderul rus a dispărut, fiind ⁢înlocuită în unele cercuri ⁣de un sentiment tot ​mai mare că pariul lui Putin că poate supraviețui SUA și aliaților săi poate fi corect.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE