Google search engine
AcasăPOLITICACe i-au pregătit liberalii lui Ciolacu pentru ședința coaliției de miercuri. Liste...

Ce i-au pregătit liberalii lui Ciolacu pentru ședința coaliției de miercuri. Liste comune deschise de un independent (surse)


Cărțile sunt aproape făcute în ceea ce privește comasarea alegerilor europarlamentare cu locale.  Mâine, potrivit surselor noastre, liberalii se întâlnesc în ședință în jurul orei 11.00 de unde liderul Nicolae Ciucă va obține mandat să discute cu Marcel Ciolacu scenariul comasării alegerilor europarlamentare cu locale și o listă comună de candidați.

Potrivit surselor noastre liberale, dacă se vor înțelege și cel mai probabil așa va fi, liderii coaliției vor face anunțul la finalul ședinței coaliției de guvernare, după ora 19.00.

Sunt șanse slabe să nu se ajungă la o decizie finală mâine pentru că deja timpul este foarte scurt.

Astfel, social-democrații sunt „destul de dispuși” să reunuțe la cerința cu tot calendarul electoral, mai precizează sursele liberale citate.

Ciolacu ar fi vrut negociere pe comasare și întreg calendarul alegerilor

În ședința PSD, Marcel Ciolacu le-ar fi spus colegilor că la întâlnirea de miercuri se va negocia comasarea și întreg calendarul electoral.

”Mâine, dacă ne înțelegem în coaliție, ne vedem la Parlament. Mâine se negociază tot calendarul, dar asta nu înseamnă că va fi o a doua comasare. Totul se negociază politic după europarlamentare”, le-ar fi spus colegilor din PSD, Marcel Ciolacu.

Cap de listă – candidat comun independent

Cât despre lista cu candidați la europarlamentare, aceasta va fi una comună și va fi deschisă de un candidat independent.

Liberalii ar vrea ca lista să coninue cu un candidat de la PSD, urmat de unul de la PNL, dar ar accepeta și două locuri pentru social-democrați, urmate de un loc pentru liberali (60 la 40).

Urmează să fie stabilită paritatea tot mâine în ședință.

Liberalii sunt convinși că vor lua 5-6 mandate la alegerile europarlamentare, dar ar vrea 8-9 mandate, mai spun sursele citate.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE