Google search engine
AcasăECONOMIECât costă un sejur la mare în acest an?

Cât costă un sejur la mare în acest an?


Încă de pe acum, din ce în ce mai mulți români încep să își pregătească cu anticipație vacanța de vară. Nivelul de rezervări pe coasta românească a înregistrat o creștere de 27% în acest an. Iar promoțiile speciale pentru sejururi la mare, propuse de agențiile de turism, atrag un număr tot mai mare de români să își planifice din timp vacanța estivală.

Astfel, rezervările pentru hotelurile de pe litoral au înregistrat o creștere de 27% comparativ cu anul precedent. Având în vedere aceste date, proprietarii de hoteluri au decis să extindă campania „Înscrieri Timpurii”.

În afirmaţiile sale, „Oamenii nu se mai tem în momentul de față să facă rezervări pentru vara aceasta.

Vedem o creștere consistentă de 27% a numărului de rezervări cu precădere în segmentul all inclusive unde avem o creștere de peste 35%”, a explicat un manager agenție de turism pentru Antena 3 CNN.

Iar staţiunea Eforie Nord se numără printre destinațiile favorite ale turiștilor, unde tarifele pentru cazare sunt mai avantajoase. Însă şi alte stațiuni apreciate includ Mamaia, Neptun și Olimp.

Această tendință, de a rezerva vacanța cu câteva luni în avans, a revenit în preferințele turiștilor. Acesta este un obicei la care mulți români au renunțat în ultimii ani din cauza pandemiei și a conflictelor militare.

Până când poți înscrie în programul de reduceri?

În prezent, rezervările pentru sejururi se fac cu anticipație. Un turist care optează pentru o cameră dublă cu vedere la mare poate achita 339 de euro dacă rezervă cu doar câteva zile înainte, iar acum cu numai 269 de euro dacă își face rezervarea din timp.

Iar hotelierii au decis să extindă termenul de valabilitate al ofertelor din programul „Înscrieri Timpurii”, care, în mod obișnuit, ar fi expirat la sfârșitul lunii martie. Sezonul estival va fi oficial inaugurat pe data de 1 mai.

Care sunt cele mai căutate stațiuni?

În cadrul litoralului românesc, stațiunile Eforie Nord și Mamaia domină clasamentul preferințelor turiștilor, cu Neptun-Olimp ocupând locul al treilea în topul destinațiilor apreciate şi alese.

Informațiile indică faptul că turiștii care aleg să își planifice vacanța cu anticipație optează pentru șederi mai lungi, având o durată medie de 5,5 nopți, în timp ce cei care aleg rezervări de tip last minute se opresc în medie pentru 4,8 nopți.

În plus, sunt și turiști care aleg să își prelungească vacanța, cel mai extins sejur înregistrat până în prezent fiind de 30 de zile. Referitor la costuri, un pachet turistic standard pentru litoralul românesc se situează în jurul sumei de 3.200 de lei, conform analizelor efectuate în primele trei luni ale anului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE