Google search engine
AcasăEXTERNECâștigătorul alegerilor din Olanda consideră că țara sa a primit un număr...

Câștigătorul alegerilor din Olanda consideră că țara sa a primit un număr prea mare de refugiați ucraineni


Politicianul olandez de extremă dreapta Geert Wilders susține că Olanda a primit prea mulți refugiați ucraineni. Suntem proștii Europei, spune politicianul care a câștigat alegerile în urmă cu trei luni. El nu reușește să formeze o coaliție de guvernare din cauza pozițiilor sale radicale, conform mediafax.

Liderul de extremă dreaptă Geert Wilders, care a câștigat cele mai multe locuri la alegeri în urmă cu trei luni, dar nu a reușit până acum să formeze un guvern de coaliție, a declarat luni că olandezii sunt „proștii Europei” pentru că au acceptat prea mulți refugiați ucraineni, potrivit Reuters.

„Ucrainenii vin în număr mare în Țările de Jos, nu din cauza războiului, ci pentru locuințe gratuite, îngrijire gratuită și locuri de muncă. Încă o dată, suntem proștii Europei”, a transmis Wilders pe X.

Wilders se opune și continuării acordării de ajutor militar Ucrainei, argumentând că țara sa trebuie să-și păstreze armele pentru a se apăra. Poziția este una dintre numeroasele probleme care separă partidul său de potențialii parteneri de coaliție.

De la începutul războiului din Ucraina, în urmă cu doi ani, peste 100.000 de refugiați ucraineni au mers în Olanda. În cadrul unui mecanism de protecție temporară, refugiații ucraineni au dreptul de a călători și lucra în orice stat membru UE cel puțin până în martie 2025.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE