Google search engine
AcasăECONOMIEcare va fi cea mai cumpărată mașină în 2024

care va fi cea mai cumpărată mașină în 2024


Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA) a realizat o analiză a pieței auto și estimează faptul că în anul 2024 la putere vor fi mașinile electrice, cu o creștere a vânzărilor de 24,4%. De asemenea, în piața mașinilor cu combustie internă va încetini ritmul achiziției de mașini noi.

”Într-o industrie a mobilității marcată de inovație și de transformare rapidă, atât în contextul dezvoltării electromobilității, cât și a decarbonizării motorizărilor cu ardere internă, prognoza anuală a pieței de automobile noi, elaborată de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile, oferă o perspectivă valoroasă asupra tendințelor emergente și a dinamicilor care conturează viitorul mobilității.

Această analiză profundă este esențială pentru actorii din domeniu, oferindu-le instrumente cruciale pentru planificarea strategică și adaptarea la schimbările de pe piață. Prin evidențierea direcțiilor de dezvoltare și a provocărilor iminente, prognoza servește ca o resursă indispensabilă pentru toți cei interesați de evoluția sustenabilă și inovativă a industriei auto, de la orgnismele statului și până la consumatori.

“În anul 2024, piața auto românească va continua să evolueze, anticipând o creștere moderată de 5,3%, reflectând o adaptare la noile dinamici economice, sociale și politice. Chiar și la 150.000 de autoturisme noi ce vor fi vândute în acest an, piața românească rămâne sub nivelul anilor 2018 și 2019, demonstrând impactul de lungă durată al pandemiei de coronavirus. În ciuda provocărilor, autoturismele electrificate vor rămâne în centrul atenției, cu o creștere estimativă de 24,4%, în timp ce vânzările autoturismelor pur electrice -chiar dacă într-un ritm mai lent- vor continua să crească, ajungând la o cotă de piață estimată la 12.7%.

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA) continuă să fie un pilon de referință în furnizarea de analize precise și perspective vizionare asupra industriei auto din România”, susține Dan Vardie, Președintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România.

Principalele direcții ale previziunii APIA pentru piața auto din România, în anul 2024:

• Piața de autovehicule noi înmatriculate în România va continua să crească și în 2024, dar cu un ritm încetinit, de doar 5,3% față de cel înregistrat în 2023, apropiindu-se ca număr de unități comercializate de anul 2019.

• Autoturismele “electrificate” vor avea o creștere de 24,4% față de 2023, menținându-se aproape la același ritm ca în anul precedent, în ciuda reducerii valorii voucherelor acordate prin programul Rabla Plus, în 2024.

• Vehiculele comerciale ușoare + minibuse, vor avea și ele o curbă mai lentă de creștere, de 7,2% față de anul 2023, iar pentru vehiculele grele + bus prognozăm o creștere cu 5,1%”, arată APIA.

 RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE