Google search engine
AcasăEXTERNECandidatul opoziției în alegerile prezidențiale din Rusia anunță respingerea recursului în cazul...

Candidatul opoziției în alegerile prezidențiale din Rusia anunță respingerea recursului în cazul său


Opozantul rus Boris Nadejdine a anunţat miercuri că Curtea Supremă i-a respins recursul împotriva refuzului de înregistrare a candidaturii la alegerile prezidenţiale din martie, care ar urma să-l reconfirme pe Vladimir Putin pentru un nou mandat, relatează AFP.

„Curtea Supremă a Federaţiei Ruse a respins recursul meu prin care am contestat refuzul înregistrării”, a scris Nadejdine pe reţelele de socializare, adăugând că va contesta decizia, potrivit Agerpres.

Dosarul de candidatură al acestui veteran discret al vieţii politice ruseşti, care a luat poziţie pentru încheierea ofensivei ruse în Ucraina, a fost respins la începutul lunii de către Comisia Electorală Centrală, care a considerat că unele semnături de susţinere erau ilegale.

Comisia Electorală Centrală a afirmat că a găsit „nereguli” printre listele cu 105.000 de semnături de sprijin din partea cetăţenilor ruşi pentru candidatura lui Boris Nadejdine şi a respins dosarul acestuia.

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, aflat la putere de un sfert de secol, nu se va confrunta cu o opoziţie reală – în special în ceea ce priveşte ofensiva în curs împotriva Ucrainei – la alegerile prezidenţiale care ar urma să-l confirme pentru un nou mandat de şase ani la Kremlin, notează AFP.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE