Google search engine
AcasăECONOMIECând ar urma să intre în vigoare noul program (Propunere)

Când ar urma să intre în vigoare noul program (Propunere)


Închiderea completă a supermarketurilor în weekend în România ridică întrebări despre alternativele disponibile pentru cumpărături. Se speculează că o lege nouă ar urma să intre în vigoare, însă detalii precise încă nu au fost confirmate.

Micile magazine au inițiat o propunere neașteptată, cerând închiderea supermarketurilor în weekend. Motivul din spatele acestei cereri este scăderea semnificativă a vânzărilor pe care o observă la sfârșit de săptămână. Mulți consumatori aleg să își facă cumpărăturile în marile magazine, deoarece găsesc o varietate mai mare de produse într-un singur loc.

Astfel, propunerea, care va fi transmisă astăzi Guvernului, urmărește să aducă o schimbare în această situație.

La discuțiile de astăzi din cadrul Guvernului, se va lua în considerare această propunere controversată. Aceasta a fost formulată de către micii comercianți, care observă o scădere a vânzărilor de până la 30%-40% în weekend.

Această situație i-a determinat să ceară închiderea marilor magazine, care au o suprafață mai mare de 1000 de metri pătrați, sâmbăta și duminica, în concordanță cu practicile din alte țări.

„Ei (n.r. reprezentanții micilor magazine) vin și cer uneori niște lucruri care frizează bunul simț. Eu îi înțeleg. Dar nu se pot face afaceri în economia de piață omorându-l pe altul. Plus că, să mă ierte Dumnezeu, nu știu câtă capacitate au ei să hrănească poporul român. Și legea aceea cu minim 50% produse românești în hipermarketuri este încă în vigoare.”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR, în direct la B1 tv.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE