Google search engine
AcasăECONOMIEBursa de la Bucureşti a închis pe roşu şedinţa de marţi

Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu şedinţa de marţi


Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor a urcat la 57,36 milioane de lei (11,54 milioane de euro), informează Agerpres.

Indicele principal BET a consemnat o depreciere de 1,21%, până la 15.818,35 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un declin de 1,20%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 1,15%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis şedinţa în scădere cu 1,01%.

Totodată, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,63%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis în coborâre cu 1,09%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a consemnat un recul de 0,74%.

Acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate pe Piaţa Reglementată a Bursei de la Bucureşti, valoarea schimburilor înregistrate cu aceste titluri fiind de 12,23 milioane de lei. În topul celor mai tranzacţionate acţiuni s-au mai aflat Hidroelectrica – cu un rulaj de 9,1 milioane de lei, şi Romgaz, cu 8,05 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Conted (+14,88%), Compania Energopetrol (+14,29%) şi Grupul Industrial Electrocontact (+9,57%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca (-14,62%), COMCM Constanţa (-14,29%) şi Condmag (-11,11%).RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE