Google search engine
AcasăECONOMIEBursa de la Bucureşti a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa...

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de joi


Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de joi, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 63,12 milioane de lei (12,68 milioane de euro).

Indicele principal BET a consemnat o apreciere de 0,79%, până la 16.013,66 de puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un avans de 0,75%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,71%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis şedinţa în creştere cu 0,44%.

Totodată, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,60%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis în urcare cu 0,43%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a consemnat un recul de 0,04%.

Acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate pe Piaţa Reglementată a Bursei de la Bucureşti, valoarea schimburilor înregistrate cu aceste titluri fiind de 18,69 milioane de lei. În topul celor mai tranzacţionate acţiuni s-au mai aflat OMV Petrom, cu un rulaj de 7,11 milioane de lei, şi Hidroelectrica, cu 5,5 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca (+15%), ale Companiei Energopetrol (+14,97%) şi Condmag (+14,29%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Electroargeş (-6,54%), UAMT (-5,17%) şi Cemacon (-2,44%).RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE