Google search engine
AcasăECONOMIEBursa de la Bucureşti a închis în creştere cu peste 1% şedinţa...

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere cu peste 1% şedinţa de tranzacţionare de miercuri


Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe aproape toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar valoarea schimburilor a depăşit 36,29 milioane de lei (7,29 milioane de euro).

Indicele principal BET a consemnat o apreciere de 1,10%, până la 15.888,48 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat o creştere cu 1,05%, potrivit Agerpres.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 1,03%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis şedinţa pe plus cu 0,11%.

Totodată, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a câştigat 0,79%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 1,34%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a consemnat o depreciere cu 0,10%.

Acţiunile Hidroelectrica au fost cele mai tranzacţionate pe Piaţa Reglementată a Bursei de la Bucureşti, valoarea schimburilor înregistrate cu aceste titluri fiind de 5,4 milioane de lei. În topul celor mai tranzacţionate acţiuni s-au mai aflat cele ale Băncii Transilvania, cu un rulaj de 4,5 milioane de lei, şi OMV Petrom, cu 4,28 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca (+14,68%), Companiei Energopetrol (+14,38%) şi COMCM Constanţa (+14,14%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Mecanica Ceahlău (-7,56%), Electroargeş (-6,96%) şi Alumil Rom Industry (-4,11%)RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE