Google search engine
AcasăECONOMIEBursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de joi

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de joi


Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de joi, iar rulajul se cifra la 7,69 milioane de lei (1,42 milioane euro) după 40 de minute de la debutul tranzacţiilor, potrivit Agerpres.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,45%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o creştere tot de 0,40%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,34%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a apreciat cu 0,32%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 0,41%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a câştigat 0,61%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Societatea de Construcţii Napoca (+15%), Condmag (+14,29%) şi COMCM SA Constanţa (+10,62%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Artego (-9,74%), Electroargeş (-5,61%) şi Aerostar (-1,59%).RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE