Google search engine
AcasăPOLITICAPresupusul impact al bugetului asupra activității primăriilor: o imixtiune dură și fără...

Presupusul impact al bugetului asupra activității primăriilor: o imixtiune dură și fără precedent

Senatorul UDMR Tanczos⁢ Barna a afirmat, marţi, în plenul​ reunit al Parlamentului, că proiectul bugetului de stat pe 2024 este unul al „extremelor”, acesta asigurând, pe de o⁤ parte, finanţarea investiţiilor, creşterilor de pensii şi salarii, dar, pe de altă parte, „duce mai departe asediul împotriva autorităţilor ⁣locale”.

„Bugetul pe 2024 este un buget al extremelor,⁣ un buget care, pe de o parte, fără tăgadă, asigură un buget record pentru​ investiţii, ⁢pentru autostrăzi, de exemplu, un buget care ‌asigură două majorări,‍ practic, de pensii, în 2024, un buget care continuă programele lansate de miniştrii UDMR, un buget⁣ care alocă fonduri consistente pentru ⁢PNDL, de exemplu, ⁤şi un buget care acoperă ⁢majorările salariale pentru profesori. În acelaşi timp,‍ însă, este​ – şi de aceea este un buget al extremelor – acest buget duce mai departe asediul ‍împotriva autorităţilor locale”, a arătat senatorul UDMR, relatează Agerpres.

El a susţinut că ‍există „un atac la adresa autorităţilor locale”.

„Asistăm la un atac fără sfârşit ⁤la adresa autorităţilor locale. Au început măsurile prin Ordonanţa​ de Urgenţă ‍90, ⁢continuă aceste măsuri cu Ordonanţa 115. Au fost limitate cheltuielile autorităţilor publice locale, nu este respectată autonomia locală a autorităţilor publice ⁣locale, ‌au fost limitate inclusiv angajările. Este o imixtiune ​dură în activitatea primăriilor, este de nepermis şi este fără precedent. Şi totul a culminat cu⁤ acea intervenţie din Ordonanţa 115 care le-au luat autorităţilor publice locale 12 miliarde de lei”, a arătat Tanczos Barna.

Potrivit senatorului UDMR, acest buget „nu ar trebui să ducă ţara în‌ situaţia anilor 2008 -​ 2009”, ​când, în an ​electoral, s-a intrat într-o‌ criză economică.

„Trebuie să evităm această situaţie”, a subliniat senatorul UDMR, menţionând că anul viitor trebuie să fie în continuare „un⁢ an la creşterilor şi al susţinerii investiţiilor”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE