Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIBREAKING Parlamentul a aprobat bugetul de stat pe anul 2024

BREAKING Parlamentul a aprobat bugetul de stat pe anul 2024


Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, bugetul de stat pentru anul 2024, cu 299 de voturi „pentru” și 82 de voturi „împotrivă”. Parlamentarii AUR s-au retras din sală în timpul dezbaterilor.

De asemenea, a fost adoptată și Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2024, cu 294 de voturi „pentru” și 84 „împotrivă”.

Bazat pe o creștere economică de 3,4%, bugetul pe anul viitor prevede majorările de pensii pentru luna ianuarie cu 13,8% și în septembrie, după recalculare. Sunt prevăzuți bani pentru alocații și ajutoare sociale, iar salariile funcționarilor publici cresc cu 5%, însă nu și la demnitari.

Bani mai mulți sunt și la Transporturi, un plus de 6,5 miliarde de lei pentru alte loturi de autostradă finalizate, trenuri electrice, vagoane noi și lucrări de modernizare a porturilor. Bugete mai mari sunt și la Sănătate, inclusiv CNAS, Mediu și Dezvoltare.

Guvernul și-a propus un deficit mai mic anul viitor, de 5% din PIB, adică o gaură de 86,6 miliarde de lei, iar Marcel Ciolacu a spus că nu vor exista creșteri de taxe în 2024. Premierul mizează pe o colectare mai bună a taxelor si impozitelor.

Marţi, comisiile reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil celor două proiecte, iar în plen au avut loc dezbaterile generale.

Guvernul a aprobat, pe data de 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024.

 RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE